Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
16. 6. 2020,
12.07

Osveženo pred

3 leta, 10 mesecev

Oglasna vsebina: Telekom Slovenije, d. d.

Natisni članek

boks športni film Rachel McAdams Antoine Fuqua Jake Gyllenhaal TV Telekoma Slovenije

Torek, 16. 6. 2020, 12.07

3 leta, 10 mesecev

V videoteki DKino!

Levi kroše (Southpaw)

Oglasna vsebina: Telekom Slovenije, d. d.
Levi kroše | Blitz Film & Video Distribution

Blitz Film & Video Distribution

Jake Gyllenhaal v izvrstni športni drami režiserja Dneva za trening o boksarskem prvaku, ki se po nepopisni tragediji vrne v boksarski ring.

ZDA │ 2015 │ 118 min. │ Športna drama

R: Antoine Fuqua│ I: Jake Gyllenhaal, Rachel McAdams, Forest Whitaker, 50 Cent

IMDb: 7,4/10 │ Rotten Tomatoes: 60 % │ Uporabniki Googla: 94 %

Boksar Billy Hope ima vse, kar si je vedno želel – izjemno kariero in lagodno življenje, ki ga deli z ljubečo ženo in hčerko –, nato pa na višku kariere doživi nepopisno tragedijo.

Junij na Epic Drama
Trendi Epski junijski maraton skrivnosti

Ko ga zapusti še dolgoletni menedžer, Billy zapade v brezno depresije. Odločen, da se bo znova pobral, se po pomoč zateče k upokojenemu trenerju amaterskih boksarjev.

Fotogalerija
1 / 8

"Fizično srdit, vendar nežno izgubljeni Gyllenhaal je tisti, ki proda film, tako da v celoti prikaže tako zver kot srčni utrip v njej." Tom Long, Detroit News

TV-priporočila: dokumentarci
Trendi Dokumentarci, ki jih ne smete zamuditi

"Levi kroše je izjemen podvig v obrti prevladujoče kinematografije, skoraj popolno ujemanje režiserja, gradiva in zvezde." Andrew O'Hehir, Salon.com

Napovednik filma Levi kroše:

Zanimivosti:

  • To je poleg biografske drame 33 (2015) in vesterna Veličastnih sedem (2016) – tega je prav tako režiral Antoine Fuqua – eden od zadnjih filmov, ki ga je uglasbil sloviti skladatelj James Horner.
    Levi kroše | Foto:
    Prejemnik oskarjev za glasbeno podlago filma Titanik (1997) in izvirno filmsko pesem My Heart Will Go On se je ponesrečil 22. junija 2015 med pilotiranjem svojega letala, film Levi kroše (2015) pa je prispel v kinematografe mesec po njegovi smrti in je posvečen njemu v spomin.
  • Film je bil sprva zamišljen kot neuradno nadaljevanje glasbene drame 8 milj (2002). Eminem je že sprejel vlogo in začel snemati film, a se je nato odločil, da se bo raje posvetil glasbeni karieri.
    Levi kroše | Foto: Billyja Hopa je nazadnje odigral Jake Gyllenhaal, Eminem pa je pri projektu sodeloval kot avtor dveh pesmi (Phenomenal in Kings Never Die) in izvršni producent drugih pesmi, ki jih slišimo v filmu.
  • Z izrazom levi kroše označujemo nekonvencionalen borben položaj levičarskih boksarjev. Eminem je sicer levičar, medtem ko je Gyllenhaal desničar.
  • Kot kandidate za vlogo so omenjali še Ryana Goslinga, Bradleyja Coopra in Jeremyja Rennerja.
  • Levi kroše | Foto: Angelo Rivero bi morala odigrati oskarjevka Lupita Nyong'o (12 let suženj), a je vlogo zaradi prekrivajočih urnikov s snemanjem filma Vojna zvezd: Sila se prebuja (2015) zavrnila, lik pa je nazadnje odigrala nominiranka za oskarja za stransko vlogo v filmu Mesečina (2016) Naomie Harris.
  • Gyllenhaal je med petmesečnimi fizičnimi pripravami na vlogo vsak dan izvedel dva tisoč trebušnjakov, dvesto sklec in počepov ter sto dvigov na drogu in pretekel skoraj deset kilometrov.
Junij 2020 na HBO
Trendi Novi vladarji in vladarice malih zaslonov

Videoteka DKino na televiziji Telekoma Slovenije: programsko mesto 5.

Film je na voljo tudi v spletni videoteki DKino na www.tvin.si.


 V videoteki DKino si oglejte tudi:

Izven igrišča
Trendi Izven igrišča (The Way Back)
Queen & Slim
Trendi Queen & Slim
Izzivalca
Trendi Izzivalca (Ford v Ferrari)
Ne spreglejte