Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
3. 4. 2019,
13.45

Osveženo pred

4 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04

Natisni članek

TV Telekoma Slovenije Travis Knight Hailee Steinfeld Transformerji znanstvena fantastika

Sreda, 3. 4. 2019, 13.45

4 leta, 6 mesecev

Že v videoteki DKino!

Bumblebee

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04
Bumblebee | Bumblebee © 2018 Paramount Pictures. All Rights Reserved.

Bumblebee © 2018 Paramount Pictures. All Rights Reserved.

Šesti in daleč najbolj hvaljen celovečerec iz serije filmov o Transformerjih nam predstavi zgodbo o prihodu priljubljenega rumenega Volkswagnovega hrošča Bumblebeeja na Zemljo ter prijateljstvo, ki se je razvilo med njim in dekletom (Hailee Steinfeld), ki ga je odkrilo.

ZDA, Kitajska │ 2018 │ 109 min. │ Akcijska ZF-pustolovščina

R: Travis Knight│ I: Hailee Steinfeld, John Cena, Megyn Price, Martin Short

Ocena IMDb: 7,0/10 │ Rotten Tomatoes: 93 % │ Uporabniki Googla: 93 %

V videoteki DKino si lahko ogledate celotno franšizo Transformerji!

Leta 1987 si poškodovani Bumblebee najde zatočišče na odpadu v obmorskem mestecu v Kaliforniji. Odkrije ga dekle Charlie, ki bo kmalu dopolnilo osemnajst let in išče svoje mesto pod soncem.

Filmske mame
Trendi Same nepozabne filmske mame

Charlie spozna, da Bumblebee ni običajen Volkswagnov hrošč. Medtem ko se ta počasi privaja na življenje na Zemlji, se med njima razvije pristno prijateljstvo, kmalu pa začnejo obema pretiti nevarnosti.

Fotogalerija
1 / 10

"Ali je lahko film o Transformerjih dober? Izkazalo se je, da je odgovor pritrdilen – če dobi pravi talent dovolj manevrskega prostora." Glenn Kenny, New York Times


"Bumblebee je pravzaprav film, ki so ga ljubitelji animirane serije iz osemdesetih let prejšnjega stoletja ves čas želeli." Peter Debruge, Variety

Oskarji 2019 v videoteki DKino
Trendi Oglejte si letošnje oskarjevce in nominirance za zlate kipce

"Predstavljajte si, da bi John Hughes posnel film o Transformerjih. Ali pa pomislite na vesoljčka E.T., vendar z avtomobilskimi deli." David Fear, Rolling Stone


"Bumblebee učinkuje, ker si upa izkoristiti novo razsežnost v tej franšizi – upravičene čustvene odzive. Ljudje jih radi označujemo za občutke!" Mara Reinstein, Us Weekly

Napovednik filma Bumblebee:

Zanimivosti:

  • Bumblebee je šesti celovečerec v seriji filmov o Transformerjih. Projekt je bil sprva zamišljen kot preddel in izpeljanka franšize, naknadno pa so se odločili, da bo film znova zagnal franšizo.
  • Bumblebee | Foto: Film je nastal pod režijsko taktirko animatorja in dvakratnega nominiranca za oskarja Travisa Knighta (Kubo in dve struni), režiser prvih petih filmov o Transformerjih Michael Bay je pri projektu sodeloval kot producent. 
    Bumblebee je sicer Knightov celovečerni igrani prvenec.
  • V tem filmu so Bumblebee in drugi Transformerji prevzeli klasičen videz likov iz animirane serije, na kateri franšiza temelji.
  • Bumblebee | Foto: Zgodba filma je umeščena v leto 1987. Tega leta so prenehali snemati izvirno animirano serijo Transformerji. Glavna igralka filma Hailee Steinfeld (Pri sedemnajstih) se je rodila devet let pozneje, kar pomeni, da se je morala naučiti uporabljati značilne predmete iz 80. let, kot je vokman.
  • Steinfeldova se je pri 14 letih s stransko vlogo v vesternu bratov Coen Pravi pogum (2010) potegovala za oskarja, a je morala priznati premoč Melissi Leo, ki je tistega leta slavila z vlogo v drami Borec.
  • Bumblebee | Foto: Nekatere prizore so posneli v mornariški bazi Mare Island Naval Shipyard v kalifornijskem mestu Vallejo, kjer so sočasno snemali TV-serijo 13 Reasons Why (2017). Ker so ti prizori vključevali pirotehnična sredstva in hrupne helikopterje, je morala ekipa omenjene serije začasno prekiniti snemanje.
  • Proračun filma je po različnih ocenah znašal od 102 do 128 milijonov ameriških dolarjev, medtem ko so proračuni prejšnjih petih filmov o Transformerjih znašali od 150 do 217 milijonov ameriških zelencev. Bumblebee je tudi prvi film v franšizi, ki je krajši od dveh ur.
Evropske serije v videoteki Pickbox
Trendi Sedem evropskih serij, ki si zaslužijo vašo pozornost

 V videoteki DKino si oglejte tudi:

Aquaman
Trendi Aquaman
Magične živali: Grindelwaldova hudodelstva
Trendi Magične živali: Grindelwaldova hudodelstva (Fantastic Beasts: The Crimes Of Grindelwald)
Venom
Trendi Venom
Ne spreglejte