Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
22. 12. 2017,
12.11

Osveženo pred

4 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

TV Telekoma Slovenije DKino Charlize Theron James McAvoy triler David Leitch TViN

Petek, 22. 12. 2017, 12.11

4 leta, 6 mesecev

Že v videoteki DKino!

Atomska blondinka (Atomic Blonde)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Atomska blondinka (Atomic Blonde)

Zvezdniška igralska zasedba na čelu z oskarjevko Charlize Theron v razburljivem akcijskem trilerju o vohunki, ki jo leta 1989 pošljejo v Berlin, da bi raziskala umor svojega kolega in pridobila izgubljeni seznam dvojnih agentov.

ZDA, Nemčija, Švedska/2017/115 min.
Režija: David Leitch
Igrajo: Charlize Theron, James McAvoy, Sofia Boutella, John Goodman, Toby Jones, Eddie Marsan
Žanr: Akcijski vohunski triler
Ocena IMDb: 6,8/10 │ Rotten Tomatoes: 77 %

Piše se leto 1989 in v Berlinu vlada napetost . Zid je tik pred padcem, trenja med velesilama in njunimi zavezniki pa lahko vsak trenutek pripeljejo do spopada. Če je že na običajen dan v igri vohunov težko vedeti, komu gre zaupati, je v tem sodu smodnika to povsem nemogoče.

Kronski dragulj britanske tajne službe MI6, čutno in zapeljivo agentko Lorraine Broughton, pošljejo v Berlin, da onemogoči kruto vohunsko verigo, ki je iz neznanih razlogov pravkar umorila zavezniškega agenta pod krinko, dokopala pa se je tudi do seznama tam delujočih zahodnih vohunov.



"Atomska blondinka je resda predvsem vaja v slogu, toda kakšnem slogu!" Chris Nashawaty, Entertainment Weekly


Atomska blondinka (Atomic Blonde) | Foto:


Zanimivosti:

• Film temelji na leta 2012 izdani grafični noveli The Coldest City (Najhladnejše mesto), ki jo je spisal Antony Johnston in ilustriral Sam Hart.

• Soproducentka in glavna zvezdnica filma Charlize Theron je projekt razvijala kar pet let, nad grafično novelo pa se je navdušila še pred njenim izidom.

• Theronova je v nekem intervjuju dejala, da jo je uspeh filma Pobesneli Max: cesta besa (2015) pomagal voditi skozi snemanje Atomske blondinke.

• To je prvi samostojen režijski projekt nekdanjega kaskaderja Davida Leitcha. Ta je skupaj z Chadom Stahelskim režiral akcijski triler John Wick (2014), režiji filma John Wick 2 (2017) pa se je odpovedal prav zaradi snemanja Atomske blondinke.

Atomska blondinka (Atomic Blonde) | Foto:

• Charlize Theron je pri pripravah na fizično izjemno zahtevno vlogo pomagalo osem osebnih trenerjev, zvezdnica pa je občasno vadila tudi z Keanujem Reevesom, ki se je v istem času pripravljal na snemanje filma John Wick 2.

• Theronovi sta med snemanjem filma počila dva zoba, njen soigralec James McAvoy pa je zaradi poškodbe, ki jo je utrpel med snemanjem srhljivke Razcepljen (2016), številne prizore posnel z zlomljeno roko.

• Igralec Eddie Marsan je s Theronovo sodeloval že pri filmih Hancock (2008) ter Sneguljčica in lovec (2012), z McAvoyem pa pri filmu Svinjarija (2013).

• Naslednji režijski projekt Davida Leitcha bo za zdaj še nenaslovljeno nadaljevanje Marvelove uspešnice Deadpool (2016).


V videoteki DKino si oglejte tudi: Voznik (Baby Driver)

Napovednik filma Atomska blondinka:


Videoteka DKino na televiziji Telekoma Slovenije: programsko mesto 5.

Film je na voljo tudi v spletni videoteki DKino na www.tvin.si.


Film si lahko ogledate tudi v HD-kakovosti!

Vsebine visoke ločljivosti so na voljo uporabnikom, ki dostopajo do televizije Telekoma Slovenije prek optičnih povezav Telekoma Slovenije, uporabljajo BOX in imajo vsaj HD-ready TV-sprejemnik. Za preizkus delovanja HD-vsebin v videoteki DKino uporabite brezplačen predogled.

Ne spreglejte