SiolNET. Trendi Svet znanih
1,44

termometer

  • Messenger
  • Messenger
razveljavitev sodbe

Preobrat: Bill Cosby kmalu na prostosti

1,44

termometer

Bill Cosby
Bill Cosby bo kmalu lahko zapustil zapor. Foto: Reuters

Vrhovno sodišče ameriške zvezne države Pennsylvania je razveljavilo sodbo, s katero je bil slavni komik Bill Cosby pred tremi leti obsojen zaradi spolnega nasilja. To pomeni, da bo 83-letnik, ki je v zaporu odslužil dve od desetih let zaporne kazni, najverjetneje kmalu izpuščen.

Po poročanju CNBC je bila sodba zavrnjena zaradi postopkovnih napak. Vrhovno sodišče v Pensilvaniji je ugotovilo, da je Cosby z nekdanjim tožilcem Bruceom Castorjem, zadolženim za njegov primer, leta 2005 dosegel dogovor, ki v primeru, da bi Cosby pričal v civilni tožbi, preprečuje kazenski pregon. Triinosemdesetletnik je tako v zaporu odslužil dve od desetih leti kazni.

Omamil in spolno zlorabil

Cosby je bil leta 2018 obsojen, saj je omamil in spolno zlorabil Andreo Constand, ki je med pričanjem povedala, da jo je Cosby napadel leta 2004, ko je prišla k njemu po nasvet glede svoje kariere. 

Javno ga je obtožilo okoli 60 žensk

Sodnik je ob zaporni kazni takrat sledil tudi zahtevi tožilstva in Cosbyja razglasil za spolno nasilnega napadalca, s čimer bo vpisan na ameriški seznam spolnih prestopnikov, moral pa bo tudi na dosmrtno psihiatrično zdravljenje. 

Cosbyja je podobnih dejanj kot Constandova javno obtožilo okrog 60 žensk.

Bill Cosby Trendi Žrtve Billa Cosbyja: Našega boja s tem še ni konec Bill Cosby Trendi Bill Cosby v prvem intervjuju za rešetkami ne čuti obžalovanja #video Bill Cosby Trendi Cosbyju ni uspelo s pritožbo, "ameriški očka" ostaja v zaporu #video Bill Cosby Trendi Nova zaporniška fotografija osramočenega Cosbyja razdelila splet Bill cosby Trendi Nič svobode za Billa Cosbyja, ki noče na terapijo za spolne prestopnike

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin