Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
29. 11. 2007,
14.47

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Četrtek, 29. 11. 2007, 14.47

8 let

Brez gub okrog oči

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Morda z leti res ne boste povsem brez gub, a kljub temu lahko dolgo ohranite mladosten videz v očeh in preidete v najlepša leta z gladko kožo.

Ženske si kozmetična pravila pogosto razlagajo po svoje. Kremo za obraz na primer uporabljajo tudi na področju okoli oči, saj tako prihranijo kakšen evro. Vendar je to napaka, saj je področje okrog oči bolj občutljivo, koža je tam tanjša, poleg tega pa je izpostavljena številnim dražljajem, na primer 10.000-im trepljajem s trepalnicami na dan, solzam ali premikom zaradi obrazne mimike. Poleg tega koži okrog oči primanjkuje naravnih zaščitnih barier, ki bi zadrževale vodo, hkrati pa ima manj naravnega kolagena in elastina, ki bi ji zagotovila elastičnost in čvrstost, pa tudi lojnih žlez ni, ki bi izločale zaščitni sebum. Poleg tega je cirkulacija limfe in krvi v tem delu upočasnjena, zaradi tega se pod očmi velikokrat pojavljajo vrečice, podočnjaki in gube, ki niso vedno povezane s staranjem, ampak nastajajo kot posledica stresa, utrujenost, nepravilne nege in ličenja.

Pravilna nega Kozmetična sredstva ne bodo rešila vseh težav in spremenila našega načina življenja, lahko pa ublažijo in upočasnijo spremembe na koži okrog oči. Zato izberite kremo, namenjeno temu področju in jo redno uporabljajte, zjutraj in zvečer. Brez tega tudi najboljši proizvod ne bo dal želenih rezultatov.

Kako nanašamo kremo Ni dovolj, da uporabljate kremo za okrog oči, najti morate tako, ki je primerna za vašo kožo in vašo starost. Pomembno je tudi, s kakšnimi gibi jo nanašate. Najprej malo kreme zagrejte med vrhovi prstov, potem pa jo s tapkajočimi gibi nanesite pod spodnjo veko. Rahlo masirajte, najboljše s prstancem, saj z njim najlažje nadzorujete pritisk, ki mora biti nadvse nežen. Začnite v notranjem kotu in se pomikajte proti zunanjemu. Malo kreme nanesite tudi na predel pod obrvi, vendar ne na premikajoči se del veke. Če uporabljate sredstvo za nego kože okrog oči v obliki gela, ga nanesite s konicami prstov. Kremo uporabljajte zjutraj in zvečer, saj boste zjutraj z njo spodbudili pretok limfe, ki se ponoči upočasni, in zmanjšali vrečice in otekline na vekah. Zvečer pa bo krema kožo nahranila in ji pomagala, da se bo sprostila po celodnevnih naporih. Občasno si lahko kupite obliže za nego, ki so prepojeni z negovalnim sredstvom. Na koži jih pustite petnajst minut, na primer zvečer med namakanjem v banji ali ob večernem branju. Koža bo počasi vpila aktivne snovi in odplavila toksine.

Vlaga, vlaga, vlaga Vlaga je nadvse pomembna. Za dodatno vlago okoli oči moramo začeti skrbeti po 25. letu, saj se takrat naravni procesi v koži upočasnijo. Krema naj vsebuje tudi antioksidante, ki bodo nevtralizirali proste radikale, zaradi katerih se koža stara in nastajajo gube. Če boste koži zagotovili dovolj vlage, boste imeli tudi manj težav s podočnjaki, ki jih ima kar 75 odstotkov žensk, nastajajo pa kot posledica upočasnjene cirkulacije krvi in limfe.

Glajenje in čiščenje Ko se pojavijo prve drobne gubice, običajna vlažilna krema ni več dovolj. Koža takrat, po 30. letu, potrebuje aktivne sestavine, ki upočasnijo staranje in izboljšajo naravno tvorbo kolagena. Poleg tega naj na vaši kremi piše, da je oftamološko testirana. To pomeni, da ne vsebuje snovi, ki bi dražile kožo, zato lahko tako kremo uporabljate tudi, če nosite kontaktne leče ali imate zelo občutljive oči. Vsak večer si morate vse ostanke kreme in ličil odstraniti z obraza. Za to morate imeti čistilno mleko in tonik, primerna za vašo kožo. Če uporabljate vodoodporno maskaro, morate imeti drugačen odstranjevalec ličil kot za običajno maskaro. Pri čiščenju je pomembno, da vaši gibi niso premočni in da kože ne pritiskate in vlečete. Uporabite kos vate, ki ste ga zmočili z vodo, nanj nanesite malo čistilnega mleka. Najprej ga za nekaj sekund položite na eno, potem na drugo (zaprto) oko, nato pa nežno potegnite od zgoraj navzdol, v smeri rasti trepalnic. Postopek ponavljajte, dokler vata ne bo povsem čista. Takrat je koža okrog oči pripravljena za nadaljnjo nego.

Proti globokim gubam Globoko urezane gube, ki so vidne tudi takrat, ko se ne smejemo, težko prekrijemo s pudrom, nastanejo pa kot posledica prekomernega izpostavljanja soncu. V tem primeru lahko videz kože izboljšamo z obiskom pri dermatologu ali estetskem kirurgu, ki vam bo injiciral hialuronsko kislino, naravni polisaharid, ki ga koža dobro prenaša in odlično deluje proti gubam, saj regulira vlago. Molekule hialuronske kisline privlačijo in zadržujejo vodo ter tako odlično nadoknadijo naravno izgubo vlage, do katere pride zaradi staranja. Hialuronsko kislino vsebujejo tudi nekatere kreme proti gubam.

Ne spreglejte