Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
3. 4. 2018,
18.40

Osveženo pred

6 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

Natisni članek

Nina Vasilič Maja Štamol Droljc Projekt Diva preobrazba

Torek, 3. 4. 2018, 18.40

6 let

Še Pepelka bi bila ljubosumna #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

Bodoča maturantka Nina Vasilič je kot izbranka oddaje Projekt Diva dobila prav posebno obleko. Te pa niso naredili palčki. Ne, to pravljično kreacijo je zanjo ustvarila priznana modna oblikovalka Maja Štamol, ki pravi, da je oblikovanje zanjo več kot le poklic. 

Uveljavljena slovenska modna oblikovalka se je z veseljem odzvala povabilu voditeljice Lucije Gubenšek in za izbranko Projekta Diva izdelala čudovito večerno obleko pastelno rožnate barve, okrašeno z delikatno zlato čipko.

To pa seveda ni prva maturantska obleka te priznane umetnice. Maja Štamol, ki slovi po kreacijah za posebne priložnosti, je svojo pot začela prav z maturantskimi in poročnimi oblekami, kasneje pa je začela oblikovati tudi dih jemajoče kreacije in večerne toalete za znane Slovenke. Vsako leto lahko na rdečih preprogah slovenskih prireditev občudujemo celo vrsto Majinih stvaritev. Na srečo mladih deklet, ki si želijo, da bi bil njihov maturantski ples res nekaj posebnega, pa še zmeraj izdela tudi veliko unikatnih maturantskih oblek.

Nina Vasilič | Foto: Planet TV Foto: Planet TV

Maja pravi, da je prav v obleke, ki so videti najbolj preproste, vloženega največ truda. To velja tudi za to pravljično kreacijo. Zanjo je uporabila uporabila skoraj 12 metrov šifona in satena, vse gube na obleki so postavljene ročno, vsaka posebej je zložena in pritrjena z bucikami in šele nato zašita. Obleko krasi tudi čipka, izvezena iz zlate niti, ki je posuta z bleščicami, in nato ročno izrezana in oblikovana ter seveda tudi ročno prišita na obleko. Le za čipko je bilo potrebnih več kot 16 ur dela. 

Umetnik ličenja Empera je Nini naredil mladosten in svež mejkap, primeren za posebne priložnosti, Aska Kajzatoivč je Ninine lase podaljšala in oblikovala v pravljično dolge kodre, kot piko na i pa je dodala še zlato tiaro. Za konec je modni fotograf Miran Juršič Nino ujel v svoj objektiv in ustvaril vrhunsko fotografijo, ki je zaokrožila celotno preobrazbo. 

Nina Vaslič | Foto: Planet TV Foto: Planet TV

Kreativna ekipa je skupaj z Majo Štamol tej bodoči maturantki pripravila preobrazbo, na katero bi bila ljubosumna še Pepelka. Zanjo pa ni bila potrebna čarovnija, le talent in znanje teh izkušenih mojstrov. 

Oddaja Projekt Diva, ki vsakdanjim ženskam pričara stilsko preobrazbo od glave do pet, je na sporedu vsako nedeljo ob 18.15
Ne spreglejte