Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
16. 1. 2015,
12.10

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Doha Katar letovišče hotel

Petek, 16. 1. 2015, 12.10

8 let

Spektakularno katarsko letovišče na otoku v obliki banane

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V žepni zalivski državici, ki trenutno gosti svetovno prvenstvo v rokometu, ne skrivajo, da si želijo biti predvsem destinacija za petične turiste.

Zadnji v vrsti najrazkošnejših hotelov, ki so jih v Katarju odprli v zadnjih nekaj letih, je Banana Island Resort, letoviški kompleks na otočku v obliki banane, po katerem je dobil ime. Otok leži pred obalo katarske prestolnice Doha in je pravo zavetišče za vse petičneže, ki želijo pobegniti pred hrupnim mestom.

Vile nad morjem in zasebni bazeni Luksuzni kompleks so odprli aprila lani. Gostom ponuja razkošne sobe, apartmaje in vile, med katerimi je najprestižnejših 11 vil s po dvema ali tremi spalnicami, katerih posebnost je, da so zgrajene nad morjem. Če to ni dovolj, pa ima vsaka še svoj zasebni bazen.

Plaža v naravnem zavetju otoka Kompleks ima sicer še glavno, 800 metrov dolgo plažo, kjer se lahko gostje brez skrbi namakajo v toplem in mirnem morju, saj jih srpasta oblika otoka ščiti pred valovi. V hotelskem kompleksu so še štirje bazeni, eden od njih ima umetne valove, na katerih je mogoče celo srfati.

Koralni greben za potapljače in okoljevarstvenike Letovišče sicer gostom ponuja toliko aktivnosti, da jim ves čas počitnic ni treba zapustiti otoka – od kegljišča in kinematografa do centra dobrega počutja, igrišča za golf in potapljaškega centra. Za okoljsko zavedne pa ob obali otoka obnavljajo tudi koralni greben, na katerem lahko gostje "posadijo" svojo koralo.

Od dobrih 250 do dva tisoč evrov na noč Pa še neizogibno vprašanje: kakšne so cene tega razkošja? No, najcenejšo dvoposteljno sobo sredi februarja, ko so prve proste zmogljivosti, dobite (že) za 276 evrov na noč, najprestižnejša vila pa stane dva tisoč evrov na noč. Mimogrede, na svoji spletni strani se pohvalijo, da ob vseh standardnih tujih jezikih govorijo tudi srbsko.

Ne spreglejte