Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
24. 4. 2013,
8.24

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

partnerstvo romantika

Sreda, 24. 4. 2013, 8.24

8 let

Zdaj je dokazano: moški so bolj romantični

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Čeprav se pogosto jezite na vaše moške, da so "leseni" in nimajo nobenih romantičnih idej, bi se morali v resnici pravzaprav vprašati, ali ste pri tem sami boljši.

Moški so bolj romantični in se zaljubijo na prvi pogled, kažejo najnovejše raziskave, ki so jih izvedli na vzorcu deset tisoč anketirancev z vsega sveta. Rezultati so objavljeni v knjigi The Normal Bar, ki raziskuje sodobne partnerske odnose po vsem svetu.

Avtorji knjige na podlagi obširne spletne raziskave zavračajo splošne mite o partnerskih odnosih in postavljajo nove temelje v dojemanju odnosov v 21. stoletju. Rezultati naj bi tako postali priročnik za lažje razumevanje ljubezenskih izkušenj iz vsakdanjega življenja.

Moški se zaljubljajo na prvi pogled Kar 48 odstotkov vprašanih moških priznava, da so se zaljubili na prvi pogled, za razliko od samo 28 odstotkov žensk, ki očitno potrebujejo malo več časa, da pri njih preskoči iskrica.

Raziskava, ki je vsebovala kar tisoč tristo vprašanj, je med drugim razkrila tudi to, da je samo 74 odstotkov vprašanih v zvezi srečnih, 66 odstotkov pa jih pravi, da so našli svojo sorodno dušo.

Kdo večkrat vara? Moški varajo pogosteje, saj je kar tretjina vprašanih priznala, da so se že spustili v zunajzakonsko spolno avanturo, ženske pa so pri ohranjanju zvestobe nekoliko uspešnejše, saj se je s skokom čez plot pohvalilo le 19 odstotkov vprašanih.

Skrivnost uspešnega razmerja Avtorji knjige razlagajo, da se ključ do večne ljubezni skriva v rednih nočnih zmenkih, uporabi ljubkovalnih imen, držanju za roke, strastnih poljubih, božanju po hrbtu in izpovedovanju ljubezni.

Najpomembnejši dejavnik pri ohranjanju zdravega partnerskega odnosa je še vedno medsebojna komunikacija. Anketiranci so prav pomanjkanje komunikacije označili kot glavni razlog za neuspeh v partnerskem odnosu.

Ne spreglejte