Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
24. 1. 2014,
13.44

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

zima

Petek, 24. 1. 2014, 13.44

8 let

Kako preživeti zimo z nasmehom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Nekateri ste se najbrž kot otrok razveselili snega, drugi pa nad snežinkami niso najbolj navdušeni. Za te smo pripravili nekaj bodrilnih nasvetov, da bo čakanje na pomlad malce lepše.

Letošnja zima je bila mila in naklonjena tistim, ki snega in ledenega mraza ne marajo preveč. Spet drugi so vendarle dočakali težko pričakovano obilnejšo pošiljko snega, podali se bodo na smučišča in bližnje zasnežene hribčke. Začela se je torej prava zima, za vse tiste, ki kar ne morejo dočakati pomladi, pa smo malo za šalo, malo zares zbrali nekaj nasvetov.

Nič ni večno

Tudi zima ne. Čeprav se kdaj turobna jutra, razmočen sneg in vedno novi zameti zdijo neskončni, se letni časi slej ko prej zamenjajo, dnevi se začnejo daljšati, sonce pa je močnejše. Pomlad je torej za vogalom.

Sledite pticam

Ptice selivke pred zimo pobegnejo na toplo. Če ste jim vsaj malo podobni in res težko preživljate hladne zimske dneve, o tem razmišljajte že prej. Poletni dopust zamenjajte za zimskega in se odpravite v tople kraje, kjer se boste naužili sonca in segreli premražene kosti. Tako bo čakanje na tople dni hitreje minilo, vi pa se boste naslednje zime zaradi dopustniških obetov morda začeli celo veseliti.

V vsaki stvari je nekaj dobrega

Če ste zapečkarske sorte, je zima kot nalašč za ždenje na toplem. Odpovejte vsa druženja ali pa prijatelje raje povabite k sebi. Pokrijte se s toplo odejo, si skuhajte čaj ali vročo čokolado in preživite popoldneve ob dobri knjigi ali filmskem maratonu.

Taktika odgrinjanja in zagrinjanja zaves

Vsekakor se boste zjutraj lažje spopadli z dnevom, če boste v svojo spalnico spustili vsaj malo dnevne svetlobe. Tudi dopoldne je svetloba močnejša, zato ne prižigajte luči, ki vas bodo še hitreje utrudile. Ko se zunaj stemni, zagrnite zavese in si pričarajte prijetno vzdušje s svetlobo luči in sveč. Tako boste za hip pozabili, da je zunaj zima. Svoj dan pa lahko podaljšate tudi tako, da vstanete kakšno uro prej.

Pojdite ven!

Preden začnete godrnjati, pomislite, kako dobro denejo sprehodi na svežem zraku. Ni treba, da se ven podate v najhujšem snežnem metežu, izkoristite pa lahko lep in jasen dan ter se naužijete sonca, svetlobe in tudi lepot narave. Še zapriseženi sovražniki zime lahko priznajo, da zna biti v sneg odeta pokrajina prav lepa. Če se boste toplo oblekli in obuli, vam ne bo hudega.

Ne spreglejte