Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
7. 2. 2016,
12.20

Osveženo pred

1 leto, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Jure Knez

Nedelja, 7. 2. 2016, 12.20

1 leto, 11 mesecev

Imajo vaši otroci težave z matematiko?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Pred kratkim je na internetu vzniknila nova spletna stran www.sos-sola.si, namenjena staršem otrok iz prve triade, ki imajo težave pri matematiki. Kako lahko pomaga tudi vam?

Stran www.sos-sola.si je namenjena izključno staršem in temu, da se opremijo z znanji, s katerimi bodo lahko svojim otrokom pomagali pri matematiki, poudarja Sašo Knez, eden od treh snovalcev portala. "Otrok na ta portal sploh ne pustimo," dodaja v šali.

Naj vam pomagajo Knezi

Spletna stran je delo treh Knezov. Mame Alenke, dolgoletne učiteljice strokovnih predmetov v pokoju, avtorice delovnih zvezkov in državne nagrajenke za življenjsko delo v srednjem šolstvu, sina Saša, profesorja fizike, strokovnjaka za e-učenje, učitelja letenja in vodjo šolanja v Pipistrelovi akademiji za letenje, ter Jureta Kneza, doktorja znanosti, prejemnika nagrad podjetnik leta in zlata gazela ter tehničnega direktorja podjetja DEWESoft.

Pri ustvarjanju portala so sodelovali še profesorica in oblikovalka Katarina Bebar ter zunanji sodelavci: administrator Mitja Podreka, razvojnica Nataša Vidgaj, videoproducent Tomaž Praunseis, fotograf Mitja Ličar, oblikovalec spletnih strani David Hanč in lektorica Alenka Paternoster.

Sprožilec, ki je spodbudil nastanek strani sos-sola.si

Ideja o oblikovanju strani, ki bi starše opremila z ustreznimi znanji, je tlela že dlje časa, čakala je le še na njeno uresničitev. Družino Knez so k njeni realizaciji spodbudili vedno slabši rezultati nacionalnega preverjanja znanja in šolski sistem, ki zahteva vedno več sodelovanja staršev.

"To pomeni dvojno težavo. Po eni strani je težava v tem, da šola zahteva, da starši svojim otrokom pomagajo, po drugi strani pa jih s tem znanjem nihče ne opremi," opozarja profesor fizike Sašo Knez, ki je nad odzivom uporabnikov strani navdušen.

"Portal deluje nekaj več kot teden dni in v tem tednu je odziv izjemen. To pomeni, da težava, ki smo jo zaznali, dejansko tudi obstaja," poudarja. Na vprašanje, kaj se staršem zdi najbolj pogosta težava pri matematiki, za zdaj še nima odgovora, pokazala ga bosta čas in odziv uporabnikov. Knez ocenjuje, da bodo ti podatki znani čez dobro leto dni.

Kaj če se stanje ne izboljša?

Seveda je vedno mogoče, da se stanje kljub vloženemu trudu ne izboljša. Če tudi nasveti za starše ne pomagajo, je na voljo še zadnji mehanizem: individualna pomoč.

V tem primeru lahko starši težavo skušajo rešiti s pomočjo Alenke Knez in posebnega spletnega obrazca na strani.

Ne spreglejte