Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
30. 5. 2014,
14.13

Osveženo pred

2 leti, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

koža sončenje poletje sonce solarij

Petek, 30. 5. 2014, 14.13

2 leti, 11 mesecev

Smo res lepši s "prepečnim" videzom?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Z zmerno zagorelo poltjo smo lahko videti bolj zdravi in sijoči, a videz vara, saj pri izpostavljanju soncu, tako naravnemu kot umetnemu, ni prav nič zdravega.

Tudi med svetovnimi zvezdniki lahko najdemo velike ljubitelje zagorele kože, žal pa se nekateri med njimi pri sončenju ne znajo ustaviti, zato so že sredi zime, kaj šele poletja, videti nekoliko "prepečeni". Zanimivo pa je, da pretiravanje pri sončenju ni le "ženski greh", saj po podobnih lepotnih izboljšavah (ki to niso) posegajo tudi moški. Na sončenje, tako naravno kot umetno, med drugim prisegata italijanski modni oblikovalec Valentino in igralec George Hamilton, ki si s tem ne delata ravno usluge.

Obraz Lindsay Lohan je posut s pegicami, te pa se s sončenjem le še namnožijo. Tudi Snooki je prisegala na porjavelo, že skoraj oranžno kožo, a je ob rojstvu sina temu naredila konec. Da koža, ki je temnejša od barve las, ni videti nič kaj privlačno, je navsezadnje ugotovila tudi velika ljubiteljica lepotnih popravkov, oblikovalka Donatella Versace, ki trenutno prisega na povsem bledo polt.

Pretiravanje ni lepo, še manj pa zdravo Koža, ki jo izpostavljamo soncu, zahteva dodatno nego pred izpostavljanjem in po njem. Sončni žarki nam lahko prinesejo opekline, pospešujejo pa propadanja kolagenskih in elastičnih vlaken, posledica česar so gubice. Pretirana izpostavljenost sončnim žarkom poškoduje DNK kožnih celic in lahko povzroči celo kožnega raka.

Pripravite se na sonce! Še pred poletjem si naredite piling za telo, s katerim odstranite odmrle celice. Poletje je pred vrati in nedvomno bo tudi našo kožo kdaj pobožalo sonce. Ljudje se razlikujemo tudi po tipih kože, nekateri imajo manj občutljivo, a to ne pomeni, da se lahko toliko bolj izpostavljajo. Na sonce ne hodite brez krem z zaščitnim faktorjem ter pokrivala za obraz in vsaj ramena, kožo pa navlažite tudi, ko sonce zaide, saj ne želite izsušenega videza.

Ne spreglejte