Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Tina Boh

Torek,
11. 6. 2013,
14.05

Osveženo pred

4 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Iryna Osypenko Nuša Derenda Oriana Girotto Jasna Kuljaj

Torek, 11. 6. 2013, 14.05

4 leta, 11 mesecev

Slovenske zvezdnice odločno proti dietam

Tina Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Histerično hujšanje pred poletjem in iskanje hitrih in čarobnih rešitev je nesmiselno in predvsem nezdravo. Za svoje telo je treba skrbeti skozi vso leto, se strinjajo tudi slovenske zvezdnice.

Oriana, Iryna, Nuša in Jasna: naše zvezdnice so disciplinirane skozi vso leto, vendar brez (pre)velikih odrekanj. Njihov skupni moto je zmernost in zdrav način življenja.

"Uživam ob dobri hrani in pred bližajočim se poletjem vsekakor ne zmanjšam tega uživanja, kvečjemu povečam, saj sta maj in junij meseca piknikov in veselih druženj. Nasploh pa nisem pristaš diet, saj poznam nekaj deklet, ki so stalno na dieti, kilogrami pa ne gredo nikamor. Jejmo, ko smo lačni! To je moje vodilo!" nam je razkrila Jasna Kuljaj, ki si ne dovoljuje, da bi letni časi narekovali njen ritem. "Telovadim, ko začutim potrebo. Včasih nekaj tednov nič, pridejo pa tedni, ko mi uspe dvakrat na teden doseči vrh Šmarne gore ali priteči na Rožnik."

Tudi vitka manekenka Iryna Osypenko ne mara diet, sploh pa ne stradanja. "Jem praktično vse, kar mi ugaja." Zelo pazi, da je njeno telo ves čas v pogonu, za kar skrbi tudi tako, da je večkrat na dan, saj s tem pripomore k boljšemu delovanju metabolizma. "Res pa je, da spomladi, ko vreme to dopušča, veliko več telovadim v naravi, veliko hodim, kolesarim ali pa tečem. Poleti veliko plavam v morju." Brhka manekenka se tako tudi letos ne bo obremenjevala s svojim videzom na plaži, saj je sicer vajena, da se pred množico neznancev sprehaja zgolj v kopalkah ali v spodnjem perilu. Letos bo nosila različne barvne bikinke, oblekla pa bo tudi zelo moden monokini, ki pa sicer, tako pravi, ni tako praktičen za na plažo.

Tudi energična Nuša Derenda ne odobrava striktnih diet, priznava pa, da spomladi malo bolj pazi na prehrano, saj se ji čez zimo nabere nekaj maščobnih blazinic. V tem obdobju lahko končno spet teče in tako poskrbi, da se njeno telo hitro vrne v pravo poletno formo.

Nekoliko bolj panična je Oriana Girotto: "Ko zasvetijo prvi sončni žarki, me zagrabi prava panika. Več se gibam, hodim na masaže in pazim na prehrano," nam je razkrila Oriana, ki si pa vseeno ne dovoli, da bi skrb za zunanji videz postal obsesija. "Vse jem, vendar v manjših količinah," je še razkrila in dodala, da bo letos na plaži nosila črne bikinke: "Trikotnički in spodnji del na trakce je zame najlepša kombinacija za na plažo."

Še nekaj koristnih nasvetov

Bližajoče se poletje ne sme biti razlog za paniko! Pomembno je, da skozi vso leto skrbimo za zdravo in uravnovešeno prehrano in za dovolj gibanja.

Kopalna sezona ne sme postati edini razlog, da začnete misliti na svoje telo. Imejte se radi skozi vse leto.

Ko boste na svojem jedilniku zmanjšali ali z njega celo popolnoma odstranili sladkor, nezdrave maščobe in belo moko, boste naredili velik korak k bolj zdravemu načinu življenja.

Če niste rojena maratonka, si poiščite drug način rekreacije. Ste kdaj pomislili, da bi se preizkusili v plesu? Sicer je pa trg nasičen z različnimi ponudbami vadb in rekreacije, zato poiščite tisto, ki vam najbolj ustreza. Nikakor pa ne podlegajte modnim trendom. Poslušajte svoje telo!

Pijte veliko vode! To je zlato pravilo, ki ga slišimo in beremo vsak dan, vendar se ga še vedno premalo držimo. Ne dovolite, da bi vaše telo postalo žejno.

Več zelenjave in sadja: še večkrat posezite po sezonskem sadju in zelenjavi. Svoje jedilnike popestrite z različnimi okusnimi solatami. Ne pozabite na žitarice in na pest oreščkov na dan.

Sprejmite svoje telo! Ne podlegajte oglasom in zvezdniškim lepoticam z manekenskimi merami. Resnična ženska je popolna s svojimi nepopolnostmi. Kupite si nove kopalke, primerne vašim oblinam, in uživatje v radostih poletnih dni!

Ne spreglejte