Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
11. 1. 2013,
13.26

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

ličila make up

Petek, 11. 1. 2013, 13.26

8 let

Najpogostejše napake pri ličenju

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Preberite, katere so tiste napake, ki jih najpogosteje delamo pri ličenju in kako pravilno nanašati ličila, da se temu izognemo.

Lepotni strokovnjaki opozarjajo, da je najboljši make-up tisti, ki se ga sploh ne opazi. V želji po tem, da bi bile videti kar se da lepe, pa ženske nehote pretiravamo in ponavljamo vedno iste napake. Debel nanos pudra, narisane obrvi in zlepljene trepalnice so le ene izmed najpogostejših napak, ki kvarijo videz.

Temna obroba ustnic in svetlejša šminka Poleg natupiranih las in legic bi tudi to moralo ostati v osemdesetih, vendar še danes prevečkrat vidimo ženske s temno obrobljenimi ustnicami in svetlejšo šminko. Odličen primer tega, kakšnega videza si ne želite, je katera od pred kratkim posnetih fotografij Pamele Anderson. Izognite se temu in izberite črtalo za ustnice, ki je enakega odtenka kot šminka. Najprej začrtajte rob ustnic, nato s svinčnikom pobarvajte cele ustnice. Šele nato nanesite šminko oziroma bleščilo.

Ena izmed največjih napak pri nanosu šminke je tudi to, da s črtalom narišemo linijo čez rob ustnic. To nikakor ni pravi način za poudarjanje ustnic. Raje si pomagajte s tem trikom: nanesite šminko, kot je omenjeno zgoraj, nato pa s svetlejšim bleščilom pobarvajte spodnjo ustnico na sredini – to bo ustvarilo optični trik večjih in polnejših ustnic.

Narisane obrvi Če ste ena tistih srečnic, ki imajo goste obrvi, potem ne potrebujete drugega kot pinceto, da populite nekaj dlačic, ki štrlijo iz linije. Če pa imate redke obrvi ali jih na določenem predelu nekaj celo manjka, potem potrebujete malo pomoči pri ustvarjanju lepih obrvi. Nikar jih ne rišite s svinčnikom, to je videti nenaravno. Raje uporabite poseben čopič in senčilo v prahu v barvi obrvi in tako pričarajte njihovo popolno obliko.

S črno barvo obrobljene oči Pretiravanje z močno črno obrobo na zgornji in hkrati tudi spodnji veki oči pogosto doseže nasprotni učinek od želenega in ne poudari oči, ampak ustvari starikav videz. Za videz večjih oči narišite črto samo na zgornji veki, in sicer tako, da bo proti zunanjemu kotičku debelejša. S črtalom v tušu je težje, takoj se opazi nemirna roka in črta ni ravna. Raje uporabite mehko črno barvico, dokler se ne izpilite in ne boste znali narisati lepe ravne črte tudi s tušem.

Grudice maskare na trepalnicah Dvojni nanos maskare resda poveča volumen trepalnic in so videti daljše, vendar pazite, da ne boste pretiravali. Hitro se lahko zgodi, da trepalnice postanejo zlepljene, na njih pa se nabirajo grudice, kar ni videti prav nič privlačno.

Debel sloj pudra Zakriti nepravilnosti na obrazu s korektorjem je eno, drugo pa je, če pri nanosu pudra pretiravate, saj ste kmalu lahko videti, kot da imate masko na obrazu. Ena najhujših napak je tudi opazna črta na vratu, kjer se del obraza konča in s tem tudi nanos pudra. Uporabite gobico za nanos pudra, da zabrišete robove in bo prehod videti naravno.

Včasih je krivo tudi to, da nimate pravega odtenka pudra. Pri nakupu pudra se zato posvetujte s prodajalko in obvezno preverite, kako se odtenek ujema z vašo kožo tudi na sončni svetlobi.

Preveč rdečila na licih Ste tudi vi ena tistih, ki rdečilo na lica nanašate tako, da naredite "ribji obraz" in nato s čopičem potegnete pod ličnicami? Napaka! Rdečilo bi moralo biti na vrhu ličnic in ne pod njimi. Začnite z nanašanjem rdečila na ličnice in z nežnimi krožnimi gibi nadaljujte proti sencam – tako dosežemo veliko bolj naraven videz.

Razmazana ličila Preden se zjutraj odpravite od doma, ste zadovoljne s svojim videzom v ogledalu, popoldne pa se ta podoba lahko spremeni. Ličila se skozi dan lahko razmažejo, zato se vsake toliko na hitro poglejte v ogledalo in preverite, ali je vse tako, kot mora biti. Dober trik za preprečevanje razmazanih senčk na očeh je ta, da preden se naličite, nanesete na veke puder v prahu in šele nato senčilo. Puder pobere odvečno maščobo na koži in zagotovi daljšo obstojnost ličil.

Ne spreglejte