Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
1. 4. 2011,
11.08

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Petek, 1. 4. 2011, 11.08

8 let, 3 mesece

Miro Mišljen s Plastiko v Beogradu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Na beograjskem tednu mode se je s svojo kolekcijo Plastika predstavil tudi slovenski modni oblikovalec Miro Mišljen. Modne kritike je popolnoma navdušil.

"Odbit", svojevrsten, ekscentričen oblikovalec, ki se nenehno išče v svojem čustvenem svetu, je na tednu mode v Beogradu predstavil svojo najnovejšo kolekcijo, ki jo je poimenoval kar Plastika. "Kolekcijo sem poimenoval Plastika zaradi tako imenovanih plastičnih odnosov med ljudmi. Ni šlo za fizično obliko plastike, pač pa le za sporočilo: odstranimo plastične odnose, bodimo to, kar smo. Zato sem na koncu tudi sam odvrgel masko s sebe, ker sem želel ljudem povedati, naj bodo takšni, kot so, in naj se ne spreminjajo," je po reviji navdušeno zaupal oblikovalec, ki se je za nekaj časa preselil v Beograd. "Še vedno imam zelo rad Ljubljano, a trenutno mi ustreza življenje tu, v Beogradu. Jaz mu pravim kar balkanski London, saj mesto živi prav vsak dan, 24 ur na dan," je dodal.

Navdih v daljni Indiji

Ko je prišel v Beograd, se je v mesto preprosto zaljubil in le opazoval ljudi na ulicah. Tako je uporabil tudi to, kar ljudje z beograjskih ulic nosijo na svojstven način. "Zdi se mi, da je v Beogradu veliko urbanih moških, ki gredo lahko v dobri športno-elegantni trenirki po fitnesu tudi naravnost na večerjo in ne izpadejo čudno. To je preprosto nek del kulture in to sem želel prenesti na modno brv," je povedal Miro.

O modni kolekciji Pri ženski kolekciji je pokazal profil ženske, ki, kot vedno, na sebe da veliko. Kolekcijo je ustvarjal kar leto dni in pol, saj se mu je vmes zgodilo veliko stvari in je, kot pravi, potreboval čas, da je začutil tudi samega sebe ter bil prepričan v to, da je naredil doslej nekaj najboljšega. Kolekcijo je Miro snoval ob upoštevanju modnih smernic za sodobno žensko in moškega. Navdih za kolekcijo pa je črpal tudi med bivanjem v daljni Indiji.

Z modno revijo je tudi dokazal, da zna osvojiti zahtevne beograjske modne kritike. Glavni organizator beograjskega modnega tedna Nenad Radujević je po videnem Miru navdušen malce za šalo dejal, da bo nekoč tako slaven, da jih ne bo želel več poznati. Obenem pa so se ponudile že resne poslovne ponudbe. "Lani sem se pojavil v beograjski trgovini Concept Store in že ob prvem obisku mi je bila zelo všeč. Sam pri sebi sem si mislil, kako bi bilo lepo, če bi nekoč tam tudi prodajal svoje kreacije. Danes se že dogovarjamo, da bo kolekcija na voljo prav tam, kjer sem si sam želel, in odgovorni so že izrazili željo, da bi kolekcijo odkupili ter z mano začeli poslovno sodelovati."

Ne spreglejte