Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
2. 3. 2013,
10.49

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

ličenje mejkap

Sobota, 2. 3. 2013, 10.49

7 let, 12 mesecev

Ličenje glede na barvo oči

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Kako se naličiti, da bo barva vaših oči najbolj prišla do izraza? Preberite si, kakšen mejkap vam najbolj pristaja in čemu se je bolje izogniti.

Pri ličenju oči je treba upoštevati nekaj osnovnih smernic in pravil kombiniranja barv – na primer to, da s senčili enake barve, kot so oči, teh ne poudarimo, temveč dosežemo ravno nasprotno. Modre oči Modre oči veljajo za nekaj posebnega, zato jih ponosno poudarite. Kot omenjeno, tega ne boste dosegle z nanosom modrega senčila ali modre maskare. Modra se v enaki modri izgubi in vaše oči tako ne bodo izstopale. Raje izberite kontrastne barve.

Modro barvo oči kombinirajte s toplimi toni, saj bodo v kontrastu z vašimi modrimi očmi dobra kombinacija, ki bo pritegnila poglede. Primerni so vsi odtenki rjave barve, zlata in marelična. Tudi sence v sivih in vijoličnih barvah se dobro obnesejo. Bolj drzne lahko poskusite divje barve, kot sta oranžna in rožnata.

Zelene oči Zelenooke naj se izogibajo zelenim senčilom in posegajo raje po rjavih tonih. Izberite barve, ki dopolnjujejo vaše oči in dajo kontrast zeleni barvi. Najbolj boste svoje lepe zelene oči poudarile s senčili na bazi opečnato rdeče in vseh odtenkov vijoličaste.

Če želite eksperimentirati s svetlečimi kovinskimi barvami, raje izberite bronaste in zlate tone ter se izogibajte srebrnim in modrim barvam senčila, ki na zelenih očeh ne delujejo dobro.

Rjave oči Za razliko od modrih in zelenih oči, pri rjavih ni omejitev. Rjave oči so tako rekoč univerzalne in prenesejo vse. Predvsem barve, ki so na drugih barvah oči zahtevnejše, kot so na primer modra in zelena senčila, so na rjavih videti krasno. Torej lahko lastnice rjavih oči brez skrbi preizkušate senčila v vseh odtenkih in maskare vseh barv.

Če pa želite oči zares poudariti, uporabite naslednje pravilo: hladne barve v modrih in zelenih tonih za bolj globok pogled, rožnate in rdečkaste tone pa za vtis mehkobe. Pogled bo bolj zapeljiv, če jih osenčite z bronastimi, čokoladnimi in vijoličastimi odtenki. Na notranji kotiček očesa nanesite senčila v svetlejših odtenkih, kot so bež, bledovijoličasta in v barvi breskve. Na zunanjem kotičku očesa pa uporabite senčila v odtenkih vijoličaste, bledovijoličaste, indigo in sive.

Ne spreglejte