Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
15. 4. 2010,
8.36

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

dobro počutje

Četrtek, 15. 4. 2010, 8.36

8 let

Hrana za zdravo polt

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Strokovnjaki so že davno nazaj odkrili povezavo med hrano in našim počutjem ter videzom. Zato je pomembno, kaj vsakodnevno vnašamo v svoje telo.

Za lepo polt in napeto kožo lahko veliko storimo z nego, seveda pa tudi z zdravo prehrano. Nekatere skupine živil nam lahko pomagajo tudi k lepi in napeti koži ter k videzu, ki izžareva sijaj in dobro voljo. Pri vsem tem pa ne smemo pozabiti piti veliko vode.

Zelena zelenjava

Zelena zelenjava, na primer solata, paprika, bučke, brokoli, grah in stročji fižol, vsebuje veliko mineralov, kot so železo, mangan in kalij, ki skrbijo za zdravo kri in dobro delovanje notranjih organov. Preganjajo utrujenost in skrbijo za kožo »od znotraj«, saj lahko šele z dovolj minerali postane dovolj sijoča in napeta.

Suho sadje

Mandlji, lešniki, orehi, indijski oreščki, pa tudi rozine, suhe brusnice in marelice so živila, ki bi morala biti redno na vašem jedilniku. Sicer s količinami ne smemo pretiravati, lahko jih pojemo kakšno pest na dan, a oreščki so za zdravje odlični, saj vsebujejo antioksidante, vitamin A, betakaroten, vitamin E, cink in baker, ki delujejo protistresno in iz kože odstranjujejo škodljive proste radikale, ki so glavni krivci staranja. S to hrano bodo z vaše kože izginile nepravilnosti in tudi drobne gubice se bodo sčasoma zgladile.

Morska hrana in sadje

Morska hrana in veliko sadja je dobra kombinacija, da v svoje telo vnesete dovolj joda, magnezija in vlaknin. Dovolj magnezija skrbi za dobro počutje in prežene občutke potrtosti in tegobe, sadje pa ima tudi veliko vlaknin, ki izboljšajo prebavo in s tem skrbijo, da v telesu in tako tudi na koži obraza ne zastaja voda. Jod v morskih sadežih pa vpliva na presnovo maščob in na dvig razpoloženja, kar se bo odražalo tudi na vaši koži, ki bo napeta, brez sivih lis in turobnega videza.

Ne spreglejte