SiolNET. Trendi Moda
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Babičina kozmetika

1

termometer

Mihaelo Pichler Radanov je babica Miša uvedla v skrivnosti domače izdelave kozmetike. Njeno in svoje znanje je zbrala v knjigi Babičina kozmetika.

Mihaela Pichler Radanov ve, kako se doma izdela milo. Ve tudi, da je mogoče namesto vode za pripravo določenih mil uporabiti tudi žajbljev čaj. Pravi, da sta črni poper in ingver v milu blagodejna za vse vrste kože, medtem ko so nageljnove žbice in vrtnica primerni za zahtevno kožo.

Znanja, ki jih je o domači pripravi kozmetičnih izdelkov in negi posredovala babica Miša, je objavila v knjigi Babičina kozmetika. Tem pa je dodala še svoje vedenje in recepte.

Na knjižnih straneh tako natančno opisuje postopek izdelave mila, masažnih olj, krem za obraz, solnih in začimbnih pilingov ter kopalnih soli. Zapisala je recepte, bralcu pa daje namige, kje lahko sestavine za domačo kozmetiko tudi kupi. Prav tako pojasni, da to lahko izdelujemo v običajni kuhinjski posodi. Na kratko opiše tudi lastnosti posameznih olj, ki jih uporablja pri receptih.

Z leti je Mihaela Pichler Radanov vse več kozmetike izdelala sama, zdaj uporablja le še svojo. V trgovino s kozmetiko zato zaide redko, pravzaprav samo takrat, ko tam poišče kakšno idejo za izdelavo svoje.

Svoje znanje in izkušnje tako avtorica knjige zdaj ponuja tudi širšemu bralstvu. Na koncu knjige je zapisala še ideje za darila ter nasvete, kako lahko izdelamo tudi svoje recepte.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin