Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
14. 7. 2013,
11.34

Osveženo pred

3 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

roman Harry Potter

Nedelja, 14. 7. 2013, 11.34

3 leta, 5 mesecev

Rowlingova pod psevdonimom izdala kriminalko

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
J. K. Rowling, avtorica megalomanske uspešnice, serije knjig o Harryju Potterju in Nadomestnih volitev (The Casual Vacancy), je izdala novo knjigo.

Gre za 450 strani dolgo kriminalko Klic kukavice (Cuckoo's Calling). Vse skupaj ne bi bilo nič nenavadnega, če knjiga ne bi bila na knjižnih policah že dolge tri mesece, novico, da je knjigo spisala prav britanska pisateljica, pa so objavili šele zdaj. Knjiga je namreč izšla pod njenim psevdonimom Robert Galbraith.

Knjigo so kritiki opisali kot klasičen kriminalni roman in kljub temu, da so do zdaj prodali samo 1.500 kopij, je požela številne hvale tako pri kritikih kot bralcih.

Britanski The Telegraph je, potem ko so pisateljico naslovili z vprašanjem o knjigi, objavil naslednje: "Upala sem, da bom lahko dejstvo, da pišem pod moškim imenom, skrivala dlje časa. Pisati kot Robert Galbraith je bila izjemno osvežujoča in osvobajajoča izkušnja. Izjemen užitek je bilo pisati v miru, ne da bi te na vsakem koraku zasledovali novinarji in o knjigi spraševali to in ono."

V knjigi sledimo zgodbi detektiva Cormorana Strika, ki preiskuje domnevni samomor supermodela Lule Landry, med prijatelji bolj znane kot Kukavica. Lulin brat John Bristow namreč ne verjame, da je šlo za samomor in za pomoč pri iskanju morilca prosi prav Strika. Njegova preiskava ga potegne v vrtinec milijonarjev in njihovih lepotic, nekdanjih partnerjev in modnih oblikovalcev, ki mu vsak posebej razkrijejo svet prepovedanih užitkov in zapeljevanj.

Že leta 2007 so se pojavila namigovanja, da naj bi Rowlingova pisala kriminalni roman, a je takrat vse zanikala in dejala, da gre za šalo.

Knjigo lahko kupite v spletni knjigarni Amazon in po razkritju, da je Galbraith pravzaprav ena od najuspešnejših britanskih pisateljic moderne dobe, bo prodaja zagotovo skokovito narasla.

Ne spreglejte