Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
26. 11. 2014,
17.03

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

muffin trik kuhanje

Sreda, 26. 11. 2014, 17.03

7 let, 12 mesecev

Za kaj vse lahko uporabite pekač za mafine?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Čeprav se zdi uporabnost pekača za mafine na prvi pogled precej omejena, pa lahko z nekaj domišljije postane vaš najljubši kuhinjski pripomoček.

Ali vaš pekač za mafine osamljeno stoji v omari in ga nekajkrat na leto uporabite izključno za peko mafinov? V njem lahko pripravite še marsikaj drugega, uporaben pa je tudi z druge strani, kot ste vajeni.

V pekaču lahko namreč pripravite tudi slane prigrizke. Namesto z maso za mafine dno prekrijte s testom za pico ali pa s tortiljo, vse skupaj pa lahko nadevate s poljubnimi dodatki, od sira in zelenjave do mesa.

Zajtrk za vse!

Kadar morate speči jajca za več oseb, jih preprosto ubijte v namaščene skodelice pekača, dodajte začimbe in specite v pečici. V modelčkih lahko pripravite tudi omleto, ki bo še boljša, če ji boste dodali sir in sveža zelišča.

Za omake

Pekač lahko uporabite tudi za postrežbo omak, za katere bi sicer potrebovali več različnih skodelic. Priročen je na primer pri žaru.

Za prigrizke

Kadar želite gostom ponuditi nekaj različnih prigrizkov, kot so oreščki, bomboni, pa tudi sir in olive, jih lahko postrežete kar na pekaču za mafine.

Kot v mehiški restavraciji

Na narobe obrnjenem pekaču lahko popečete tudi tortilje, ki jih postavite med štiri izbočene dele. Ko se bodo tortilje dovolj izsušile, bodo ohranile skodeličasto obliko, vanje pa nato dodate še meso in zelenjavo.

Jedilne skodelice

Če pekač obrnete na glavo, lahko izbočene dele oblečete s testom in ga spečete. Pekača ne pozabite namastiti, da boste pečene skodelice z njega lahko sneli. Vanje nato nadevajte sladoled ali sadje. Ne le, da jih lahko pojeste, še ena skrb manj je umazana posoda.

Podobne skodelice lahko naredite tudi tako, da v pekač kot ponavadi vlijete maso za mafine, na to pa položite še en identičen pekač, ki bo na vrhu mafinov naredil luknje, v katere nato postavite nadev.

Ne spreglejte