Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
9. 5. 2016,
8.00

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Vsebino omogoča Lušt

Video: Dean Gostimirovič

Natisni članek

advertorial Lušt paradižnik recept

Ponedeljek, 9. 5. 2016, 8.00

2 meseca, 1 teden

VIDEO: Ko se kuskus spoji z zelenjavo

Vsebino omogoča Lušt

Video: Dean Gostimirovič

Kuskus ima nove prijatelje: s svežo poletno zelenjavo so skupaj začarali okusno pojedino, ki jo boste pripravili v manj kot pol ure.

Kuskus lahko pripravite v številnih različicah, mi smo ga spojili s sočnim paradižnikom Lušt, bučkami in papriko. Rezultat? Pisano poletno kosilo, ki te napolni z energijo.

Lušten recept, ki sprejme kompromise

Idejo za hiter in okusen recept so nam razkrila kreativna dekleta z bloga Bor mašina za punce in nam še enkrat pokazala, da v kulinariki ni treba zapletati in da se najboljši okusi skrivajo v preprostih idejah in kakovostnih sestavinah.

Recept lahko poljubno spremenite in prilagodite okusu in željam vseh jedcev – zelenjavi lahko dodate jajčevec, morda žlico kisle smetane, ljubitelji mesa pa lahko k omaki vključite tudi kakšen košček piščanca ali purana.

Lušten kuskus z zelenjavo

Lušt, recept | Foto:

Sestavine:

1 čebula

2 stroka česna

1 bučka

1 paprika

500 g paradižnika Lušt

poljubna zelišča (sveža ali sušena)

sol

poper

olivno olje

kuskus

parmezan (po želji)

Postopek:

Nasekljamo česen in čebulo ter ju popražimo v ponvi na vročem olju. Nasekljamo preostalo zelenjavo, razen paradižnika, in jo dodamo v ponev ter pražimo. Po navodilih na embalaži skuhamo kuskus. Zelenjavi dodamo na kocke narezan paradižnik in začimbe ter zelišča. Pečemo na nizkem ognju, da se paradižnik nekoliko razpusti. Odstavimo, primešamo kuskus in postrežemo.

Prihaja sezona sočnih obrokov

Bolj ko se bližamo poletju, bolj v naših želodčkih naraste želja po svežih in sočnih dobrotah. Ena glavnih kulinaričnih zvezd v prihodnjih mesecih bo nedvomno tudi paradižnik Lušt, ki si ga lahko privoščite v vseh mogočih oblikah – v pečici, loncu, na žaru, v sendviču ali pa kar tako, namesto jabolka.

Ne spreglejte