SiolNET. Trendi Kulinarika
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Veste, kako pravilno jesti suši? (video)

3

termometer

Suši nima svojih posebnih zahtev le pri pripravi, temveč tudi pri zaužitju, poudarja tokijski mojster sušija Naomiči Jasuda. Makijev se lahko lotite kar z roko, sašimija s palčko.

Ni vse v tem, kako suši pripravimo, čeprav se pri tem seveda začne, temveč je pomembno tudi, kako ga jemo, pravi mojster sušijaNaomiči Jasuda. Le tako lahko kar najbolj uživamo.

Riž je pogoj za vse A vse se začne pri rižu, ne pri ribi. Glavna sestavina sušija je torej žitarica, seveda skrbno pripravljena, v svojem videovodniku o radostih sušija pravi Jasuda.

Rižu sledi dobra izbira ribe in zelenjave. Večni spremljevalec te japonske jedi pa so vasabi, sojina omaka in ingver. A tudi to ni kar tako. Sojini omaki suši mojster na primer primeša sake.

In še pozor: ingver se ne sme nikoli dotikati sojine omake. To je eno izmed temeljnih pravil, kako jesti to specialiteto.

Palčke niso vedno potrebne Kot uči Jasuda, palčke pri sušiju niso vedno potrebne. Makija se lotite kar z roko, svetuje. Zato pa sašimi jejte s palčko, in to tako, da bo riba na levi strani. Šele tako jo boste lahko elegantno potopili v sojino omako. Tako bo vse le še bolj slastno in sočno.

Pri tem mojster sušija opozarja, da sašimija, napojenega z omako, nikar ne tresite, to dejanje je namenjeno drugim prostorom. Tako poleg znanja o kulinariki Jasuda postreže še s šalo, s katero pa nasmeji predvsem sebe.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin