SiolNET. Trendi Kulinarika
0,90

termometer

  • Messenger
  • Messenger

V ZDA izbrali najboljšo slovensko klobaso #foto

0,90

termometer

Slovenske klobase v Ohiu
Foto: STA

V Kirtlandu blizu Clevelanda v Ohiu so na že 13. festivalu slovenske klobase izbirali najboljšo - zmagala je mesarija Williama Ažmana, prav tista, ki je izdelala kranjsko klobaso, ki je odpotovala v vesolje.

Mesarija Williama Ažmana iz Euclida blizu Clevelanda v Ohiu je slavna, odkar je astronavtka slovensko-indijskega rodu Sunita Williams njihovo klobaso odnesla s sabo na odpravo v vesolje, tokrat pa je osvojila prvo mesto na 13. festivalu slovenske klobase v organizaciji Dvorane slavnih in muzeja polke v Kirtlandu.

Veselica ob zvokih polke

Prireditve na leta 1939 ustanovljeni farmi Slovenske narodne podporne jednote (SNPJ) se je udeležilo okrog 1.200 ljudi, ki so se v sredo veselili dobre hrane in glasbe desetih orkestrov polke. Med njimi je bil tudi kralj kanadske polke Walter Ostanek.

Ob klobasah so obvezne harmonike. Ob klobasah so obvezne harmonike. Foto: STA

Eden od glavnih organizatorjev prireditve Joe Valenčič, ki tudi vodi Muzej in dvorano slavnih polke, je dejal, da je slovenska (kranjska) klobasa oziroma njen recept prišel v Ohio konec 19. stoletja s slovenskimi priseljenci.

Ažman prepričal tako žirijo kot občinstvo

Ažmanova klobasa je zmagala tako po odločitvi žirije, v kateri sta bila med drugimi županja Euclida Kristin Holzheimer Gail in generalni konzul Slovenije v Clevelandu Andrej Rode, kakor tudi po izboru občinstva. Za njo se je na drugo mesto uvrstila klobasa trgovine Raddell.

Slovenski izseljenci in njihovi potomci v ZDA ohranjajo kulinarično dediščino. Slovenski izseljenci in njihovi potomci v ZDA ohranjajo kulinarično dediščino. Foto: STA

Zmagovalno klobaso podjetja Ažman Quality Meats bodo kot uradno klobaso stregli na letošnji 53. podelitvi nagrad polke ob ameriškem državnem prazniku zahvalnem dnevu od 24. do 26. novembra v clevelandskem hotelu Marriott.

Ne spreglejte: Oče najboljše kranjske klobase

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 2
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin