SiolNET. Trendi Kulinarika
1,15

termometer

  • Messenger
  • Messenger

V ZDA izbrali najboljšo slovensko klobaso

1,15

termometer

kranjska klobasa |  | Foto: Ana Kovač
Foto: Ana Kovač

Na letošnjem 19. festivalu slovenske klobase v ZDA v Ohiu sta nagrado za najboljšo klobaso osvojili dve mesnici. Po izboru žirije je najboljša klobasa mesnice Miro's Meat Market iz Eastlaka v Ohiu, prva nagrada občinstva pa je pripadla trgovini Radell's iz Clevelanda.

Ameriški Slovenci že skoraj dve desetletji prirejajo velik festival slovenske oziroma kranjske klobase na farmi Slovenske narodne podporne jednote (SNPJ). Tokratni je potekal v sredo, udeležilo pa se ga je okoli 1.200 ljubiteljev dobre hrane in glasbe iz ZDA in Kanade.

Kot je sporočil vodja Dvorane slavnih polke Joe Valencic, ki je bil glavni organizator prireditve, je na festivalu nastopilo okoli 40 glasbenikov in ansamblov, med njimi kralj polke v Kanadi Walter Ostanek, obiskovalci pa so v osmih urah pojedli okrog 150 kilogramov klobas.

Raddellova klobasa bo zaradi zmage po izboru občinstva uradna klobasa na Polka vikendu ob Zahvalnem dnevu, ki ga Dvorana slavnih polke prireja v hotelu Holliday Innu v Clevelandu 24. in 25. novembra.

Oba proizvajalca sta doslej že zmagala na festivalu slovenske klobase. Raddellova trgovina je v soseski Collinwood v Clevelandu odprta že od leta 1927, Mirova trgovina pa je del Ameriškega hrvaškega centra v Eastlaku zadnjih 20 let.

Joe Valenčič Novice Slovenec, zaradi katerega Američani poznajo slovenski film, polko in kranjske klobase
Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin