Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
30. 9. 2013,
19.02

Osveženo pred

5 mesecev, 4 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

pica koleraba

Ponedeljek, 30. 9. 2013, 19.02

5 mesecev, 4 tedne

Pripravite testo za pico iz cvetače, riž iz kolerabe

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Če želite zmanjšati vnos ogljikovih hidratov v svoje telo ali pa se le želite prehranjevati bolj zdravo, lahko z malo domišljije in preizkušenimi recepti zasukate svoj jedilnik v zelenjavno smer.

Obožujete pico? Le redkokdo je nima rad, a če se na našem jedilniku znajde prepogosto, se to pozna tudi na našem počutju in kilogramih. Enako je z rižem, kremne rižote z bogatimi omakami so tolažilna in domača hrana, ki pogreje. A če jih jemo prepogosto, se naše telo razvadi. Predstavljamo nekaj idej, kako lahko uživate v svojih priljubljenih jedeh, le na veliko bolj zdrav način. Ponarejena kosila še nikoli niso bila tako zabavna! Pica iz cvetačnega testa pol velike glave cvetače eno jajce skodelica in četrt mocarele dve žlici naribanega parmezana sol in poper četrt skodelice domače paradižnikove omake skodelica češnjevih paradižnikov dva stroka česna čili v prahu sveža bazilika

Pečico segrejte na 200 stopinj Celzija, na pekač pa položite papir za peko, pokapan z nekaj kapljicami olja. Cvetačo razdelite na glavice, ki jih nato s sekljalnikom zmeljite na kosmiče – nekako tako, kot je videti kokosova moka. Cvetačno moko stresite v ognjevarno posodo in v mikrovalovni pečici segrevajte približno sedem minut, dokler se cvetača ne zmehča. Nato jo ohladite, v cvetačno moko pa vmešajte stepeno jajce, na koščke natrgano mocarelo, parmezan, sol in poper.

Testo razporedite po peki papirju v krog in pecite 10‒15 minut, da se zlato zapeče. Nato po testu razporedite paradižnikovo omako, še malo mocarele, češnjeve paradižnike, nasekljan česen in začinite s čilijem. Pecite še 10 minut in okrasite s svežo baziliko.

Še ena ideja: Na podoben način lahko običajno testo za pico zamenjate tudi s kuhano polento.

Rižota iz kolerabe 3‒4 velike kolerabe pet velikih paradižnikov sveža bazilika, timijan in posušen origano sol in poper pest češnjevih paradižnikov ena rdeča in ena zelena paprika dve pomaranči

Kolerabo olupite in narežite na manjše podolgovate kose. S kuhinjskim sekljalnikom kolerabo narežite na kratke tanke koščke, na pogled podobne riževim zrnom. "Riž" iz kolerabe razporedite v veliko posodo.

Posebej zmeljite pet velikih paradižnikov, na koščke narezano papriko, sok dveh pomaranč ter začimbe. Dobljeno omako prelijte po kolerabinem rižu in okrasite s svežimi začimbami in razpolovljenimi češnjevimi paradižniki.

Ne spreglejte