SiolNET. Trendi Kulinarika
6,38

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Kdaj bodo to jesen gobe najbolj rasle?

6,38

termometer

jurček, goban, goba |  | Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Izkušeni gobarji pravijo, da je "ulov" najboljši takoj po polni luni, za vrhunec gobarske sezone pa velja prva jesenska polna luna, ki ji pravijo tudi gobja polna luna.

Letošnja "gobja polna luna" bo 25. septembra

Gobarska sezona je v polnem teku, družbena omrežja so preplavljena s košarami, polnimi najrazličnejših gobanov. Po izkušnjah mnogih gobarjev pa vrhunec šele prihaja - gobe naj bi najbolj rasle po prvi jesenski polni luni, znani tudi kot gobja luna, ki bo letos 25. septembra.

jurčki, gobe | Foto: Pixabay Foto: Pixabay

Jesenske jurčke najdete pod smrekami in jelkami

Preden se odpravite v lov, velja vedeti tudi, kje iskati - ne glejte le v tla, ampak tudi v krošnje dreves. Za jesenske jurčke namreč velja, da ljubijo zakisana tla pod iglavci, predvsem smrekami in jelkami.

Štorovke so na štorih listavcev, lisičke ob gozdnih poteh

Gabrov ded, kot ime pove, raste pod gabri, brezov pa pod brezami. Za štorovke medtem velja, da naselijo odmrle panje oziroma štore listavcev, lisičke pa pogosto najdemo ob robu gozdnih poti - če jih seveda ni že kdo pobral.

Preberite še:

suhe gobe Trendi Kako shraniti gobe? Najpreprostejše je sušenje. gobe Trendi Gobe: kako pogosto in koliko jih je priporočljivo uživati? jurček, goba Trendi Kako pripraviti gobe? Preberite ta dva preprosta recepta.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 839
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin