Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
11. 8. 2014,
14.58

Osveženo pred

4 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

recepti

Ponedeljek, 11. 8. 2014, 14.58

4 leta, 4 mesece

Katere recepte najpogosteje iščete?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Bi radi preizkusili kaj novega v kuhinji? Iščete slastne in predvsem hitro pripravljene jedi ali pa vam je zmanjkalo idej, kaj postreči?

Nič lažjega! Obiščite recepte na najdi.si in izberite enega izmed 22.000 receptov za male in velike kuharske mojstre.

Ne veste, kako bi porabili svežo zelenjavo?

Poletni dnevi so kot nalašč za pripravo okusnih jedi s svežo zelenjavo. Na vrtu najdemo obilo bučk, paprike, paradižnika, kumar in fižola, a pogosto nam zmanjka idej, kako jih pripraviti. Sezonsko zelenjavo lahko v receptih uporabite kot glavno sestavino ali kot dodatek pri pripravi. Najdi.si recepti pa vas spomnijo tudi na različne postopke obdelave, od pečenja v pečici, dušenja in praženja vse do flambiranja ali gratiniranja. Zakaj bi se na primer omejili le na en recept za pečene bučke ali polnjeno papriko, če jih lahko preizkusite mnogo več – tudi takšne predloge, ki jih drugi spletni uporabniki priporočijo ali dopolnijo z dodanim nasvetom.

Kar nekaj vrst zelenjave lahko tudi zamrznete in prihranite za jesenske, morda celo zimske dni.

Sadne sladice in marmelade so najbolj iskane

Uporabnike na najdi.si najbolj zanimajo sladice in marmelade, pri čemer sta na prvem mestu najbolj zaželenih receptov slivova in marelična marmelada. Slive se nasploh pojavljajo večkrat med 15 najbolj iskanimi recepti v zadnjem letu, bodisi kot sestavina pit ali peciva bodisi kot kompot.

Zelo pa smo lahko ponosni, da uporabniki na najdi.si izbirajo tudi domače jedi, pogostokrat tradicionalno slovenske. Med 15 najbolj zaželenimi recepti najdemo ajdov kruh, koruzni kruh, ajdovo kašo v solati ali pehtranovo potico. Med sladicami vas zanimajo tudi preprosti navadni piškoti in rulade s kislo smetano.

In še ena zanimivost, med 30 najbolj iskanimi recepti na najdi.si najdemo tako pehtranovo kot potratno in celo čokoladno potico, medtem ko orehove potice ni na tem seznamu. Sklepamo, da recept za to uporabniki slovenskega spleta raje podedujemo od svojih babic ali mam.

Ste ljubitelj točno določene sestavine?

Na najdi.si lahko brskate med recepti tudi po sestavinah. Izberete lahko samo svojo najljubšo sestavino ali pa tiste, ki jih želite najprej porabiti.

V kuharski enciklopediji najdete opise jedi, živil in pijač ter vse preostale mogoče sestavine. Tako ne boste nikoli več v zadregi, ko bo recept vključeval žlico qawwrame, 100 g fegato dolce, pljusk muscadeta, način priprave à la Hollandaise ali pa nasvet, da zraven postrežete pyttipanno ali morda macédoine.

Mnogi recepti so urejeni tudi po času priprave. Tako lahko izberete le tiste recepte, za katere potrebujete toliko časa, kot sami želite. Ne boste verjeli, koliko zdravih in okusnih obrokov lahko pripravite v manj kot 15 minutah!

Ne spreglejte