SiolNET. Trendi Glasba
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Umrl Henček, legenda slovenske narodnozabavne glasbe

2

termometer

Po hudi bolezni je v 73. letu starosti umrl Henrik Burkat – Henček, na slovenski sceni narodnozabavne glasbe najbolj poznan po svojih uspešnicah kot sta Boggie woogie in Metliška črnina.

Dolenjski glasbenik, ki so ga prijatelji opisovali kot preprostega in duhovitega človeka, s svojim prepoznavnim glasbenim slogom (harmoniki je neredko dodajal tudi "rock'n'roll" zvoke benja in saksofona) ni razveseljeval le pri nas, temveč neredko tudi Slovence razseljene po svetu, predvsem tiste v Kanadi, ZDA in Avstraliji.

Ansambel Henček – Polka, valček, rock'n'roll

Glasbenik je bil najbolj znan po svojih popevkah, ki jih je izvajal v okviru delovanja zasedbe Henček (1965-2001), kjer so poleg njega glasbila med drugim preigravali tudi brata Tomaž in Toni Burkat, Tomaž Zorko, Blaž Zupan in pevka Metka Kastrevc. Med najbolj prepoznavne uspešnice uvrščamo skladbe kot so Polka, valček, rock'n'roll, Lepa mora bit, Metliška črnina, Boggie woggie in Henčkov abraham.

Henrik Burkat – Henček bo pokopan v svojem domačem kraju Gornje Kamence, na zadnjo pot pa ga bodo pospremili jutri, 8. maja.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin