Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
1. 3. 2013,
10.23

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

One Direction Rolling Stones

Petek, 1. 3. 2013, 10.23

8 let

Nagrade NME: One Direction najslabši, slavili Rolling Stonesi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Legendarna rokerska skupina Rolling Stones je bila proglašena za najboljšo skupino v živo, medtem ko je revija deško skupino One Direction proglasila za najslabši bend.

Rokerji pa domov niso odšli le z eno nagrado, saj je priznana glasbena revija NME njihov dokumentarec Crossfire Hurricane proglasila za najboljši glasbeni film. Skupina se je na straneh revije sicer prvič pojavila pred dobrimi 50 leti.

Uspeh skupine pa je še toliko bolj neverjeten, saj so v zadnjem letu na odru nastopili le nekajkrat – med drugimi tudi dvakrat v londonski areni O2. Z nagrado so tako popravili svojo "napako" na podelitvi nagrad brit, ko jim je kipec prevzela skupina Coldplay.

Ob prejemu nagrade je Ronnie Wood, ki je bil na podelitvi nagrad edini predstavnik skupine, povedal: "Po vsem trudu, ki smo ga vložili v glasbo in skupino, sem za nagrado zelo hvaležen." Sarkastično je še dodal, da so na ta trenutek čakali le 50 let.

Med drugim so bili Rolling Stonesi nominirani tudi za najboljše glasbene trenutke leta in najboljšo knjigo.

Zvezda večera tudi Florence Welch Druga največja zmagovalka večera je bila z dvema kipcema tudi Florence Welch. Domov je namreč odnesla kipec za najboljšo soloizvajalko in gostujočo pevko, ki je sodelovala pri najboljši plesni pesmi Sweet Nothing Calvina Harrisa.

Nekdanji kitarist skupine The Smiths Johnny Marr, ki je pred kratim izdal svoj prvi soloalbum, je prejel nagrado za življenjsko delo, med zasedbami pa so kot najboljša britanska zasedba slavili škotski rockerji Biffy Clyro in The Killers kot najboljša mednarodna zasedba.

Medtem ko so na nagradah NME slavili Rolling Stonesi, pa je imela manj sreče mlada deška skupina One Direction, saj je bila imenovana za najslabši band.

Ne spreglejte