Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
6. 12. 2007,
15.01

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Četrtek, 6. 12. 2007, 15.01

6 let, 7 mesecev

Circa Survive

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
On Letting Go (2007)

TIP: Zelo nenavadna in hipnotična mešanica progresivnega in alternative rocka.

Circa Survive so zanimiv ameriški bend, ki ga je ustanovil nekdanji pevec kultnih post-hardcoreovcev Saosin Anthony Green. Skupina je ubrala zelo nekonvencionalno ustvarjalno pot. V svoji glasbi je namreč združila strasten, precej garažni in vedno malo sanjavi kitarski indie rock s precej zahtevnimi progressive rock strukturami.

On Letting Go je drugi album skupine. Plošča je naletela na zelo dober odmev v ZDA in bend je z njo prišel celo do 24. mesta tamkajšnje lestvice. On Letting Go je sila prefinjen izdelek, poln kozmičnega ambietna. Anthonyjev vokal je rockersko oster, a hkrati skoraj dekliško mehek. Skladbe imajo prepoznaven in enostaven indie groove. Ritmi in kitarski riffi so progresivno komplicirani, nepredvidljivi in dostikrat precej nenavadni. Melodije pa dokaj enostavne in vedno zelo jasne.

Circa Survive neprestano hodijo po tanki liniji čistega garažnega rocka in perfekcionističnega progressive muziciranja. Predvsem zaradi njihovega izjemnega smisla za prefinjeno izvedbo in zelo modernega pristopa pa takšna, vsekakor ne ravno enostavna združitev, sploh učinkuje.

On Letting Go je zelo atraktivna in hipnotična združitev dveh navidez nasprotujočih si žanrov, ki pa so jo poslušalci presenetljivo dobro sprejeli. To pomeni, da publika kljub vsem založniškim in medijskim bombardiranjem z enoumjem okusa ter načrtnem skrivanju vsega drugačnega še vedno zna poiskati iskreno in dobro narejeno glasbo, četudi le-ta zveni še tako nenavadno, kar je zelo dober znak.

Circa Survive so zelo poseben bend, ki ima rockersko ostrino, izvedbeno zanesljivost in izrazit občutek za kozmični ambient. Poleg tega so Circa Survive v tem času in prostoru. Vsi, ki vam je vsaj malo blizu karkoli med Bjork, sodobno indie ustvarjalnostjo in funkcionalnim progresivnim rockom, bi to zanimivo ploščo morali preveriti. Česa tako svežega ne dobite ravno vsak dan, še posebej v teh čudnih časih ne.

Ne spreglejte