Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
1. 4. 2011,
11.06

Osveženo pred

1 leto, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Massimo Savić Cankarjev dom Arsen Dedić

Petek, 1. 4. 2011, 11.06

1 leto, 4 mesece

Koncert Massima Savića v Cankarjevem domu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
V četrtek, 7. aprila, bo ob 20.00 v Cankarjevem domu nastopil hrvaški pevec Massimo Savić, ki bo na koncertu gostil tudi legendo hrvaške glasbe Arsena Dedića.

Lani aprila je skupaj s Simfoničnim orkestrom HRT z dirigentom Silvijem Glojnarićem na čelu v največjem slovenskem kulturnem hramu navdušil s spektaklom Massimo poje Sinatro. Poskrbel je za večer odličnih aranžmajev, večer novih koncertnih dimenzij in združitev raznolikih generacij.

Po letu dni se izjemen vokalist Massimo Savić znova vrača na oder Gallusove dvorane. Tokrat s svojo zasedbo in največjimi uspešnicami, ki so skozi leta zaznamovale njegov širok glasbeni opus. Stranac u noči, Razlog, Gracija, Traži me, Da Mogu, Samo za tvoje oči, Ljubav, Indija, Sjaj u tami, Loše vino, Izdaleka, Bacila je sve, Zamisli život, Odjednom ti in številne druge bodo ob odlični spremljevalni zasedbi odmevale iz ust umetnika in glasbenega posebneža, ki se bo prihodnje leto vpisal tudi v klub novopečenih abrahamov.

Poseben gost: Arsen Dedić

Arsen Dedić, ki ga sicer ni treba posebej predstavljati, je hrvaški pesnik, skladatelj in pevec, danes velika legenda in ponos, ki je pustil velik pečat v vsem balkanskem kot tudi svetovnem kulturno-umetniškem prostoru. Igral je v številnih orkestrih, izdal nešteto knjižnih uspešnic, pogosto pisal tudi otroške pesmi, sestavljal glasbo za radijske, televizijske oglase, lutkovne in gledališke predstave, tako risane kot igrane filme. Posnel je več kot 40 glasbenih albumov.

Leta 2004 je na Massimovem albumu Vještina končala njegova pesem Ne plači, dve leti pozneje pa je za Massima na albumu Vještina 2 ustvaril pesem Kažu, po glasbeni predlogi izvrstnega italijanskega glasbenega velikana Renata Zera, ki ga Massimo preprosto občuduje, pa je napisal tudi besedilo za skladbo Da Mogu.

Ne spreglejte