Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
1. 12. 2014,
12.53

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

šov petje

Ponedeljek, 1. 12. 2014, 12.53

8 let, 3 mesece

Janina Klenovšek

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Ime: Janina

Priimek: Klenovšek

Starost: 14 let

Kraj bivanja: Ljubljana

Hobiji: Petje, poslušanje glasbe, igranje miselnih igric in ostalih aplikacij na računalniku, druženje s prijatelji, rada imam potovanja.

Bratje/sestre: En starejši brat, star 18 let.

Koliko let že poješ? Pojem sedem let - hodim na solo petje.

Hodiš v glasbeno šolo? Če ja, katero? Hodim v glasbeno šolo Franca Šturma, igram prečno flavto, 5. razred.

Kdo je tvoj učitelj petja? Moja mentorica petja, zaupnica in prijateljica je mag. Alenka Gotar, ki me podpira in vzpodbuja, da napredujem in sledim svojim sanjam.

Kolikokrat na teden hodiš v glasbeno šolo? V glasbeno šolo grem dvakrat na teden, enkrat na teden imam uro petja, sicer pa se vedno poleg glasbe izberem še en šport, saj sem rada v dobri kondiciji, ker tako lažje in bolje delujem. Kar nekaj časa sem vztrajala in zjutraj vsako jutro pred šolo pol ure telovadila, ker sem želela popraviti postavo. Obrestovalo se je in to je dokaz, da se da marsikaj doseči, če vložiš dovolj truda in si vztrajen in ne obupaš na prvi oviri.

Imaš kakšnega vzornika v svetu glasbe? Nimam vzornika, vijugam po svoji poti :)

Katero pesem/pesmi najraje poješ? Trenutno najraje pojem Flawless (Beyonce), sicer pa je teh pesmi bilo že veliko ...

Si že kdaj nastopala? Ja, nastopala sem na mnogih dobrodelnih koncertih in odrih. Veliko sem pela v Beli krajini, kjer sem pred dvema letoma zmagala na festivalu Glas mladih, potem pa so me povabili na Jurjevanje, na dva dobrodelna koncerta v Metliko, lani sem bila v Makedoniji kot gostja iz Slovenije na festivalu Zlatno slavejče, nastopila sem na mnogih Čarobnih dnevih po Sloveniji, vsako leto imamo z učiteljico petja zaključni koncert v Kranjski gori, 2013 sem bila polfinalistka na Slovenija ima talent ... in še bi lahko naštevala ... Nastop je zame vedno izziv, pred nastopi sem nervozna, včasih ne vem več, če znam besedilo, na odru pa se sprostim in največja nagrada je bučen aplavz. To pomeni, da sem bila ok :)

Si se na oddajo prijavila sam ali so te starši? Na oddajo sem se prijavila sama.

Kako tvoji sošolci in sošolke gledajo na tvoje petje? Nič posebnega, to kar počnem, ne želim izpostavljati, navijali so zame, ko sem bila na Slovenija ima talent, sicer pa me pridejo poslušat na šolske nastope.

Bolje poješ kot tvoji starši? V moji družini nihče ne poje tako kot jaz. Vsi imamo posluh za glasbo, radi in veliko jo poslušamo, a nihče ni tako dober v petju kot jaz.

Kateri od žirantov ti je najbolj všeč? Žirantov še ne poznam, si jih pa želim spoznat in upam, da mi bodo dali kakšen dober nasvet, saj so vsi priznani in izkušeni glasbeniki. Srečala sem se na nekaj nastopih z gospo Alenko Godec, ki je res super pevka, vedno nasmejana in nič komplicirana.

S katerim od žirantov bi najraje pela duet? Če bi imela priložnost, bi duet pela z vsemi žiranti! To bi bila res super izkušnja!

Imaš kaj treme zaradi oddaje? Tremo imam vedno, ampak imam tudi metode, da jo kontroliram in me ne ovira preveč.

Oddaja Razred talentov bo po televiziji, gledala te bo lahko vsa Slovenija. Ti je to všeč ali te je strah, da te bodo prepoznali? V bistvu oboje. Fino zaradi novih iskušenj, teh se res veselim, strah zaradi televizije, kako me bodo ljudje videli in upam, da bodo v meni videli, da sem čisto običajna 14-letnica, ki rada pojem in da talent, ki mi je bil podarjen, le delim z njimi. Vsem zagotovo ne bom všeč, si pa želim da so pri komentiranju iskreni in naj ne govorijo stvari, ki bi prizadele njih same, če bi jim jih nekdo rekel ...

Kaj si želiš postati, ko boš velika? Zagotovo bi bila rada pevka. To bi bilo super, nisem pa prepričana, da bo to dovolj, saj je Slovenija omejena in možnosti ni veliko. Šla bom na gimnazijo potem pa bomo videli :) "sky is the limit"

Kateri je tvoj najljubši predmet v šoli? Najboljši predmet je likovna vzgoja, kjer lahko ustvarjamo in se med uro tudi pogovarjamo, tudi fizika je super!

Kaj pričakuješ, da se boš naučila v Razredu talentov? Predvsem nastopanja, novih tehnik petja, koreografije, vseh novih izzivov, ki me čakajo, se veselim.

Na lestvici od 1 do 10, koliko si si želela postati učenka Razreda talentov? 15 :)

Če bi bila ti profesorica v Razredu talentov, kaj bi najprej rekla svojemu učencu? Sprosti se.

Avtor: Planet TV

Ne spreglejte