Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
18. 5. 2022,
12.47

Osveženo pred

1 leto, 11 mesecev

Oglasno sporočilo

Natisni članek

zabava film Elvis Presley PR članek

Sreda, 18. 5. 2022, 12.47

1 leto, 11 mesecev

Predstavljamo vam končni napovednik največjega filma tega poletja

"Pokazal vam bom, kdo je pravi Elvis"

Oglasno sporočilo

Vizionarski in za oskarja nominirani režiser Baz Luhrmann ter studio Warner Bros. Pictures na velika platna prinašata visokoproračunsko biografsko dramo s preprostim, vendar veličastnim naslovom – ELVIS, v kateri glavni vlogi prevzameta Austin Butler in oskarjevec Tom Hanks.

Elvis_1 | Foto:

Gre se za največji film tega poletja, ki bo svojo premiero doživel tudi na letošnjem festivalu v Cannesu, na velika platna pri nas pa prihaja že 22. junija. Predstavljamo vam najnovejši napovednik:

Film prikazuje glasbo in življenje enkratnega in neponovljivega Elvisa Presleyja skozi prizmo zapletenega odnosa z njegovim menedžerjem, polkovnikom Tomom Parkerjem (T. Hanks). Ta je trajal celih 20 let, od Presleyjevega vzpona pa vse do vrhunca njegove slave.

rev-1-ELVIS-FF-00006r_High_Res_JPEG | Foto:

V središču tega potovanja pa je seveda tudi odnos z eno najpomembnejših oseb v Elvisovem življenju, s Priscillo Presley. Poleg Hanksa in Butlerja v glavnih vlogah nastopajo Helen Thomson (vloga Elvisove mame), Richard Roxbourgh (vloga Elvisovega očeta) in Olivia DeJonge v vlogi Priscille. Poleg njih se v filmu pojavijo tudi Luke Bracey v vlogi Elvisovega prijatelja Jerryja Schillinga, Natasha Bassett kot Elvisovo prvo dekle Dixie Locke, David Wenham kot Hank Snow, Kelvin Harrison Jr. kot B. B. King, Xavier Samuel v vlogi Scottyja Moora in Kodi Smith-McPhee kot Jimmie Rodgers Snow. Za vloge preostalih legendarnih glasbenikov v filmu je Luhrmann izbral glasbenico in kantavtorico Yolo kot glasbenico Sister Rosetto Tharpe, modela Altona Masona kot Little Richarda, teksaškega blues glasbenika Garyja Clarka Jr. kot kantavtorja Arthurja Crudupa in glasbenico Shonko Dukureh kot blues pevko Willie Mae, poznano kot Big Mama Thornton.

ELVIS-0074r_proxy | Foto:

Elvis je med legende vstopil kot človek izjemnega glasbenega talenta in neopisne lepote. Skupaj je prodal več kot milijardo plošč in albumov, več kot katerikoli glasbenik v zgodovini. Zaradi svojega velikega talenta, karizme in podpore oboževalcev po vsem svetu Elvis še dandanes ostaja izredno priljubljen.

Film ELVIS je prav zaradi tega eden od najbolj pričakovanih filmov leta 2022, v distribuciji Blitz Slovenija pa si ga bomo v kinih lahko ogledali že od 22. junija.

Vstopnice bodo v prodaji od 25. maja dalje.

Naročnik oglasnega sporočila je BLITZ FILM & VIDEO DISTRIBUTION D.O.O.

Ne spreglejte