Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
1. 12. 2014,
12.53

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

šov petje

Ponedeljek, 1. 12. 2014, 12.53

8 let, 3 mesece

Lana Asja Hegedüš

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Ime: Lana Asja

Priimek: Hegedüš

Starost: 11 let

Kraj bivanja: Ljubljana

Hobiji: Petje, ples, igranje violine; Zelo rada tudi imam živali. Včasih k nama z mamo pride na počitnice prijateljeva kužica Delta, weimaranerka – lovska psica, ki je zrasla v pravo velikanko. Tako dolge noge ima! Kadar je pri meni, skrbim zanjo in jo učim različnih trikov. Prav jaz sem jo naučila dati tačko. Delta, ki jo včasih kličem Karolina, je kakor moja najboljša prijateljica. Kadar z njo ne morem teči dovolj hitro, me počaka, kar nekako bolj počasi teče. Kadar ji zbežim, me poskuša uloviti in seveda ji uspe.

Bratje/sestre: Sem edinka.  Koliko let že poješ? Pojem že od malih nog, odkar se spomnim. Mama pravi, da me je njeno petje vedno pomirilo, ko sem bila še dojenček.

Hodiš v glasbeno šolo? Če ja, katero? Hodim v glasbeno šolo v Mostah.

Kdo je tvoj učitelj petja? Moja učiteljica petja je Nataša Nahtigal. Zelo mi je všeč, ker je pri pouku zabavna, pa zna poslušati in potrpežljiva je.

Kolikokrat na teden hodiš v glasbeno šolo? V glasbeno šolo hodim trikrat na teden. V urniku je dvakrat po pol ure violine z mojo profesorico, enkrat mlajši godalni orkester, pa še teorija.

Imaš kakšnega vzornika v svetu glasbe? Ja, Rihhana, Adele, Ariana Grande in Taylor Swift. In Kate Bush, ki ima glas kot kakšen duhek. Se moram potruditi, če hočem zapeti kakšno njeno pesem ...

Katero pesem/pesmi najraje poješ? Zadnje čase najraje pojem pesem od Jessie J Bang Bang. Je takšna bujna, v njej nastopajo tri pevke. In še za plesat je!

Si že kdaj nastopala? Nastopala sem že velikokrat. Prvič pri petih letih, ko sem plesala otroški balet. Potem pa v glasbeni šoli na razrednih koncertih, z orkestrom in s pevskim zborom v šoli.

Si se na oddajo prijavila sama ali so te starši? Posnetek za prijavo sem pripravila sama, mama sploh ni vedela. Ko sem ji pokazala posnetek, mi je dovolila, da sva ga poslali v Razred talentov, če me je mama postrani gledala in ni bila preveč navdušena.

Kako tvoji sošolci in sošolke gledajo na tvoje petje? Moji sošolci so me vedno spodbujali, naj se kam prijavim, ker zelo dobro pojem. Ko smo šli v šolo v naravi, sem jim pela, pa so mi rekle, naj se prijavim na kakšne talente. Pravijo mi tudi, da lahko pojem zelo visoko.

Bolje poješ kot tvoji starši? Da, seveda! Zdi se mi, da v družini pojem najbolje. Lepo pa pojeta tudi moja mama in teta. Posluh imamo v družini, bratranec je igral na klavir, tudi dedek je violinist.

Kateri od žirantov ti je najbolj všeč? Od žirantov so mi vsi všeč.

S katerim od žirantov bi najraje pela duet? S Tomijem bi pela Vodo od Dan D ali pa tisti Strup v čaj z RH CD- ja. Ali pa Napoj!!!! Tomi je zanimiv, ker resnično poje ... Bi bilo zanimivo, ker sva si tako različna. Pa tudi Luka (on je tisti, ki mi posodi kužico Delto), ki mi je podaril moj prvi CD, bi bil zelo vesel ... Tole je pomembno: mama bi mi dovolila, da bi si s črno namazala nohte, pa bi bila s Tomijem vsaj malo usklajena.

Imaš kaj treme zaradi oddaje? Ne. Čisto nič, samo veselim se. Malo me skrbi, ker te dni malo boleham.

Oddaja Razred talentov bo po televiziji, gledala te bo lahko vsa Slovenija. Ti je to všeč ali te je strah, da te bodo prepoznali? Tole se mi zdi fino. Če hočem enkrat postati pevka, bom itak na velikih platnih.

Kaj si želiš postati, ko boš velika? Ja pevka, logično!

Kateri je tvoj najljubši predmet v šoli? Moja najljubša predmeta sta angleščina in zgodovina.

Kaj pričakuješ, da se boš naučila v Razredu talentov? V Razredu talentov se bom naučila peti, nadgraditi svoje petje ter plesati. Azra mi je povedala, da nam pomagala pri plesu na odru.

Na lestvici od 1 do 10, koliko si si želel postati učenec Razreda talentov? 10

Če bi bila ti profesorica v Razredu talentov, kaj bi najprej rekla svojemu učencu? Rekla bi jim, da so zelo nadarjeni, ker so se uvrstili med 16 otrok. In da komaj čakam na delo z njimi. Povedala bi jim, kaj znajo dobro pri petju in kaj jim gre slabše.

Avtor: Planet TV

Ne spreglejte