SiolNET. Trendi Film in TV
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Eddie Murphy spet policist Axel Foley

3

termometer

Igralec bo v četrtem delu uspešne akcijske komedije Policaj z Beverly Hillsa, katere scenarij že pospešeno nastaja, glavno vlogo prepustil svojemu "sinu na platnu".

Scenarij, ki so ga zaupali dvojcu, Joshu Applebaumu in Andreju Nemecu, po besedah studia Paramount Pictures že pospešeno nastaja. Josh in Andrej sta sicer spisala scenarij za film Misija: Nemogoče – protokol duh.

V četrtem delu akcijske komedije pa glavne vloge ne bo odigral Eddie Murphy, temveč njegov filmski sin Aaron. Eden od razlog, da Eddieja ne bomo videli v glavni vlogi, je tudi, da zvezdnik ni več tako mlad – v prvem delu filma, ki je nastal pred približno 20 leti, je bil star komaj 23 let. Poleg stranske vloge pa bo Eddie prevzel tudi vlogo izvršnega producenta.

Idejo za četrto nadaljevanje so dobili po pilotni epizodi televizijske serije, ki temelji na priljubljenem filmu. Čeprav so projekt opustili, pa je bil Eddie v seriji tako prepričljiv, da so začeli resno razmišljati o novem nadaljevanju.

Prvi trije filmi so v blagajno prinesli okoli 570 milijonov evrov Akcijska komedija Policaj z Beverly Hillsa, ki govori o mladem, izjemno talentiranem, a hkrati malce brezglavem policistu, ki rad krši pravila, je luč sveta ugledala leta 1984 in zelo hitro postala velik hit. Prinesla je zavidljivo vsoto denarja – tako kot Murpheyjeva igra je tudi film navdušil kritike. Še več; nekateri so ga oklicali za enega od najboljših tistega leta. Njegovo nadaljevanje je veljalo za eno od najbolj pričakovanih premier leta 1987, a je v primerjavi s prvim delom prejelo več slabših ocen, v blagajno pa prineslo manj denarja. Deset let po prvem delu so posneli še tretjega, ko je bil Murphy že eden največjih hollywoodskih zvezdnikov. Vsi trije filmi so skupaj v blagajne prinesli skoraj 570 milijonov evrov.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin