Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
6. 2. 2014,
15.02

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Natisni članek

Četrtek, 6. 2. 2014, 15.02

8 let, 5 mesecev

Zofa po navdihu izdelovalca zrakoplova

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Ferdinand von Zeppelin je bil pionir v oblikovanju zrakoplovov. Delo nemškega izumitelja pa je navdihnilo tudi ukrajinska oblikovalca. Nastala je zofa Zeppelin.

Nenavaden kos pohištva je izraz svojevrstnega sodobnega oblikovanja, ki v dom vnaša tudi del neba, saj je njegov nastanek navdihnilo delo nemškega izumitelja in izdelovalca zrakoplovov Ferdinanda von Zeppelina. Izhodišče kavča Zeppelin sta oblikovalca ukrajinskega studia Mukomelov izpeljala iz oblik in struktur Ferdinandovega cepelina, kar je pripeljalo do dolgih in mehkih linij, ukrivljene sedalne površine pa tako ponujajo veliko prostora za udobje.

Kavč sta si zamislila Aleksandr in Elena Mukomelov. Mlada ukrajinska oblikovalca, ki poslanstvo svojega ustvarjanja vidita v nastajanju izdelkov, ki nagovarjajo čustva in vsa čutila. Iščeta rešitve, ki bodo preživele čas in tako postale kultne, vanje pa vpletata načela oblikovanja in umetnosti. V vsak projekt želita vključiti tudi psihološke, ergonomske, družbene, kulturne in tehnološke parametre.

Ne spreglejte