Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
17. 7. 2014,
14.26

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

triki

Četrtek, 17. 7. 2014, 14.26

8 let

Neverjetno uporaben detergent za pomivanje posode

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Tekoči detergent za pomivanje posode običajno uporabljamo le za posodo, a to pralno sredstvo lahko uporabimo tudi za reševanje različnih težav, med drugim tudi pri škripanju vrat.

Čiščenje mešalnika Če nameravate očistiti mešalnik, je to formula za uspeh: zlijte v mešalnik skodelico vroče vode in nekaj detergenta za pomivanje posode, ga za nekaj trenutkov vklopite na močnejšo stopnjo, sperite in posušite. Vaš mešalnik bo sijal kot nov.

Milni mehurčki Če ste porabili vse milne mehurčke, jih lahko naredite tudi sami. V posodo vlijte pol skodelice tekočega detergenta, dve skodelici vode in dve žlici sladkorja ter dobro pomešajte. Vzemite staro palčko, s katero ste pihali mehurčke, jo pomočite in tekmovanje v pihanju mehurčkov se lahko začne.

Vložek za hladilno torbo Greste na potovanje in nimate vložka za hladilno torbo? Napolnite vrečko za zamrzovanje in jo uporabite, kadar želite. Detergent se vede podobno kot vsebina vložka za hladilno torbo.

Uničevanje mravelj Če se ne morete znebiti mravelj v stanovanju, poskusite s preizkušeno metodo: zmešajte enako količino tople vode in pralnega detergenta in nanesite mešanico na mesta, kjer se običajno pojavijo mravlje. Ne bodo se vrnile!

Proti mastnim madežem Ali razmišljate o nakupu učinkovitega sredstva za odstranjevanje mastnih madežev? Opustite to misel in raje uporabite tekoči detergent za posodo. Mastni madež malce pokapajte z malo detergenta, ga vtrite in pustite počivati. Nato sperite tkanino in jo operite kot običajno.

Čiščenje oken Z detergentom lahko očistite tudi okna. Vse, kar morate storiti, je zmešati veliko vedro tople vode in nekaj kapljic detergenta. Vaša okna bodo sijala!

Nad bolhe Če je vaš hišni ljubljenček dobil bolhe, je najbolje, da okopate v milnici iz detergenta za pomivanje posode. Tako boste zajedavce uničili brez uporabe nekaterih močnih kemikalij, ki bi lahko škodovale vaši živali.

Umivanje las Če imate mastne lase, pa vam je zmanjkalo šampona, mojstri majhnih gospodinjskih trikov svetujejo, da si jih operete z detergentom za umivanje posode, saj je idealen za odstranjevanje maščobe. Seveda je treba lase nato temeljito sprati in paziti, da detergent ne pride v stik z očmi.

Madeži rdečega vina Madeže rdečega vina lahko učinkovito odstranite z milom. Tkanino čez noč namočite v brezbarvni tekoči detergent za pomivanje posode in jo nato operite.

Brez škripanja vrat Če verjamete ali ne: tekoči detergent lahko uporabimo tudi za podmazanje škripajočih vrat, oken in omar.

Ne spreglejte