SiolNET. Trendi Dom
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Dvojčka s fasado iz ogledal

3

termometer

Ena od posebnosti hiš arhitekturnih dvojčkov je, da na svoji zunanji površini odsevata okoliško krajino. In to dobesedno, saj je fasada narejena kot iz ogledal.

V bližini Bolzana v Italiji sta med vinogradi in obkrožena z gorami nastala dvojčka. Zamislili so si ju v arhitekturnem studiu Peter Pichler Architecture, kjer so arhitekturo subtilno umestili v naravno okolje.

Poleg upoštevanja naravnega konteksta, ki mu je posebna pozornost posvečena še s fasado iz črnega aluminija, v kateri se tako kot v ogledalu odsevajo podobe, je bil eden od ciljev projekta oblikovati tudi dovolj k zunanjosti odprti in hkrati dovolj zasebni bivalni okolji.

Bivalni okolji sta obrnjeni proti vzhodu, kjer je iz dnevne sobe poskrbljeno za neposredni dostop do vrta. In ne glede na to, da sta stanovanji druga ob drugi, se njeni prebivalci ne motijo.

V notranjih prostorih je posebna pozornost posvečena pogledom navzven, ki jih omogočajo različne okenske odprtine. Te niso standardnih oblik, tako tudi razgledi v notranjosti presenečajo na več mestih.

Dobra novica pri hiši Mirror House, kot so jo poimenovali njeni avtorji, je ta, da gre pravzaprav za počitniška apartmaja. Torej je stanovanji mogoče najeti.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin