Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
21. 12. 2021,
12.29

Osveženo pred

2 leti, 4 mesece

Oglasno sporočilo

Natisni članek

aluminijasta bioklimatska pergola bioklimatska pergola pergola PR članek

Torek, 21. 12. 2021, 12.29

2 leti, 4 mesece

Bioklimatske pergole za popolno udobje na vašem dvorišču

Oglasno sporočilo

Bioklimatske pergole ponujajo zavetje, v udobju katerega boste lahko na domačem dvorišču uživali v prav vseh letnih časih. Bioklimatske pergole v sončnem vremenu zagotavljajo prijetno senco, v kateri lahko uživamo tudi poleti, ter streho nad glavo, ko zunaj dežuje. Poleg tega pergole – bioklimatske – zagotavljajo optimalno svetlobo tako v pomladnih kot tudi v jesenskih mesecih.

Vse našteto omogočajo stropne lamele, ki jih vsebuje pergola. Bioklimatska lamelna pergola je namreč drugo ime za pergolo, ki je sestavljena iz posameznih lamel, stebrov in kovinske konstrukcije. Najpogosteje je bioklimatska pergola izdelana iz aluminija. Bioklimatska pergola s svojimi gibljivimi lamelami poskrbi, da nas v poletnih mesecih zaščiti pred močno sončno svetlobo in vročino, pozimi pa skozi lamele prepušča optimalno količino svetlobe. Če je vreme slabo, lahko s pomočjo premikajočih se lamel ustvarimo trdno streho, ki nas bo zaščitila tudi pred dežjem, vetrom in nalivi.

Bioklimatske pergole | Foto: Bioklimatske pergole

Visoka funkcionalnost in arhitekturna dovršenost bioklimatskih pergol

Pergole podjetja InoxVrbovsek, d. o. o., so edine lamelne pergole (bioklimatske), katerih lamele nimajo žlebov. Ko dežuje, dež poskrbi za to, da listje in umazanijo enostavno izpere prek vseh lamel v odtok. Poleg tega gre za pergole, ki prenašajo skoraj vsak veter, točo in do en meter snega. Vsekakor velja omeniti tudi, da pergole prepuščajo do 80 odstotkov sonca tudi v zimskem času, ko je sonce najnižje.

Bioklimatska pergola podjetja InoxVrbovsek, d. o. o., je arhitekturno dovršena in predstavlja moderen arhitekturni element najvišje kvalitete. Ker ne gre za serijski proizvod, lahko bioklimatsko pergolo popolnoma prilagodimo željam naročnika. Po tem, ko opravimo meritve, bo naš tehnolog izrisal načrt. Ta načrt bo nato prevzel mojster, ki bo izdelal vse komponente, nato pa pergolo sestavil in pred montažo tudi testiral delovanje pergole. Bioklimatska lamelna pergola bo tako delovala brezhibno.

Bioklimatska pergola – Slovenija je trg z veliko povpraševanja po tem izdelku

Bioklimatske pergole v Sloveniji postajajo vse bolj iskane. Nemalokrat pa se stranke sprašujejo, ali jih je mogoče namestiti v že obstoječe objekte ali ne.

Bioklimatske pergole lahko vgradimo v prav vse vrste objektov. Tako je mogoča montaža na novogradnjah, pa tudi na že obstoječih objektih. Montaža bioklimatske pergole je mogoča tudi skozi različne vrste materialov – naj si gre za beton, opeko, jeklo ali les.

Montaža bioklimatske pergole je mogoča tako pred izvedbo fasade kot tudi po njej. Bioklimatska pergola je namreč nameščena s posebnimi nosilci inox in vmesno polipropilensko ploščo, da preprečimo nastanek toplotnega mostu. Če je fasada, v katero se bo pergola (bioklimatska) montirala, izolativna ali prezračevana, priporočamo vgradnjo nosilcev inox vključno z električnim priključkom pred izvedbo fasade.

Bioklimatske pergole | Foto: Bioklimatske pergole

Aluminijasta bioklimatska pergola – naročimo jih lahko v več različnih izvedbah

Poznamo več različnih oblik pergole. Bioklimatske pergole lahko naročite kot na objekt pritrjene s strani, pritrjene na objekt v kotu ali pritrjene na objekt z vogala. Poleg tega pa so lahko bioklimatske pergole vgrajene tudi v strop ali streho. Seveda pa se lahko naročnik odloči tudi za samostoječo bioklimatsko pergolo.

Standardna oprema aluminijaste bioklimatske pergole je sestavljena iz:

  • 100 % nerjaveče (aluminij, inox) varjene in vijačene konstrukcije,
  • aluminijastih lamel,
  • elektromotorja s krmiljenjem,
  • prašnega barvanja v eni od sedmih tipskih barv (RAL 7016, DB 703, RAL 9016, RAL 9006, RAL 9007, RAL 8017, RAL 1015).

Bioklimatska pergola z dodatki za še večje udobje

Ker pa se zavedamo, da si marsikdo želi še dodatne funkcionalnosti pergole, smo bioklimatske lamelne pergole opremili z dodatki, med katerimi lahko naročniki izbirajo. Med njimi je eden izmed najbolj priljubljenih LED-razsvetljava. Naročnik lahko izbira med linijskimi svetilkami LED in točkovnimi svetilkami LED.

Poleg tega se stranke velikokrat odločijo tudi za stranska senčila pergole. Bioklimatske pergole velikokrat opremijo tudi s senzorji za dež, z gretjem, če pa bo bioklimatska pergola stala nekje ob morju, priporočamo izbiro Marine paketa.

Naročnik oglasnega sporočila je Vsi.si.

Ne spreglejte