Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
29. 4. 2011,
18.37

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Petek, 29. 4. 2011, 18.37

8 let, 3 mesece

Potrdilo se je, kar so že vrabci čivkali: Kate v McQueenu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Kljub temu, da se je dvor trudil prikriti, da bo obleka delo oblikovalke Sarah Burton, ki ustvarja za znamko McQueen, se je na koncu le izkazalo, da so imeli mediji prav.

Britanski mediji so že zjutraj poročali, da so zasačili Sarah Burton, ko se je želela pretihotapiti v Goring hotel. To je bila le še pika na i, da je oblikovalka res ona, a vseeno je do zadnjega ostala skrivnost, kako bo obleka videti.

Sarah ni presegla strogega protokola so bile moje prve misli, ko sem zagledala obleko, Viktorijanski korzet, ki je naredil Kate še bolj vitko kot je že, se je razširil v bogato krilo z dvometrsko in sedemdeset centimetrov dolgo vlečko. Roke je imela prekrite s čipko, medtem ko je imela dekolte, spogledljivo z Grace Kelly, na V-izrez. Obleko je izdelovala ekipa kraljeve šole, katere najmlajši član je bil star 19 let. Zdaj že zgodovinska obleka ima že dve anekdoti, ki zagotovo ne bosta pozabljeni. Tako kot velja za Dianino, da so vsako skico zažgali in jo vsak večer zaklepali v trezor, za Katino velja, da so si krojači prali roke vsake trideset minut, da deviške beline ne bi umazali, ter menjali šivalne igle vsake tri ure.

Obleka pa je vsekakor navdušila bodočega kralja Williama, saj je Kate, ko je prišla pred oltar šepnil: „Lepa si.“ Na ulici so mnenja različna. Glede na to, da so prišli predvsem Kateini ljubitelji, kar se je potrdilo tudi pred dolgim čakanjem, da mladoporočenca prideta na balkonček, ko je množica vpila: „Hočemo Kate.“ Starejša gospa pove, da ne bo pozabila Diane: „Tako razkošno obleko je imela, tako lepa je bila. Nikoli je ne bom pozabila in Kate se ne more primerjati.“ Medtem ko drugi prikimavajo, da je izbrala prav, da ni obleka tako razkošna, saj je s tem pokazala svojo skromnost.

Otroci se v en glas strinjajo, da to ni bila princesa, ker ni imela krone. Katina tiara je bila dokaj neizrazita, posodila pa ji jo je kraljica Elizabeta, pred tem pa je že pripadla kraljici materi. Tiara je delo Cartiea že iz leta 1936, medtem ko so bili diamantni uhani novi in so darilo Kateinih staršev. Uhani upodabljajo nov kraljev simbol, ki si ga je z možitvijo v kraljevo družino pridobila družina Middleton.

Pippa je Kateina kopija

Presenetljivo pa je bila v Alexandra McQueena oblečena tudi Kateina priča in sestra Pippa. Preprosta bela obleka z nekoliko bolj odprtim dekoltejem in čipko je delo Sarah Burton. Tudi Pippa je nosila nove uhane, ki jih je naredil draguljar Robinson Pelhan.

O ceni obleke še ni govora, ljudstvo pa je zadovoljno, da je Kate patriotsko izbrala britansko znamko in je ni zavedla, njej tako ljuba, Issa.

Modni spodrsljaj

Največji "modni" spodrsljaj je uspel Davidu Beckhamu, ki je dokazal, da nogomet in pamet ozirma lepota in pamet ne gresta vedno z roko v roki. David si je svoj plemiški naziv pripel na napačno stran, kar je že dvignilo veliko prahu.

Ne spreglejte