SiolNET. Trajnost Dobro za planet
0

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Z dobrodelnim tekom pomagali Delfinčkom #video

0

termometer

Na velenjskem jezeru je potekal dobrodelni Skazin tek Otrok otroku. Udeležilo se ga je 720 otrok, ki so skupaj s podjetjem Skaza zbrali 7.200 evrov.

[video: 65116 / ]

Podjetju Skaza je skupaj z več kot 50 sponzorji in donatorji uspelo organizirati drugi dobrodelni tek za otroke. Na štartu štirih različno dolgih tekov se je zbralo 720 otrok, mlajših od 15 let iz vse Slovenije.

Letos so otroci tekli za Delfinčke oziroma plavalce z Downovim sindromom iz plavalnega kluba Velenje. Vsi prispevki za tek so namenjeni mladim plavalcem, da bodo jeseni lažje odpotovali na evropsko prvenstvo za osebe z Downovim sindromom v Parizu.

Otroci pomagajo drug drugemu

Srce Skazinega dobrodelnega teka je spodbujanje medsebojne pomoči med otroki, saj lahko vsak otrok, ne glede na starost in velikost, prispeva k velikim dejanjem. Bistvo dobrodelnega teka je, da otroci tečejo v parih in pomagajo drug drugemu. Hkrati pomagajo otrokom iz socialno šibkih družin, saj denar za dober namen v njihovem imenu prispeva Skaza – smart plastic.

"Z dogodkom smo pokazali, kako lahko otroci doprinesejo k dobrodelnosti. S svojimi nasmeški so dokazali, da bomo s povezovanjem Slovenijo naredili srečnejšo," je dejala direktorica podjetja Skaza Tanja Skaza.

Po končanem teku so otroci z roko v roku pritekli v cilj, kjer so dobili medalje. Vsak par je dobil tudi eno nalepko, ki jo je prilepil na t. i. zid solidarnosti. Pred tekom je sledil še nagovor direktorice Tanje Skaza in skupinsko ogrevanje z ambasadorjem teka, Juretom Koširjem, ki je otroke dodobra razmigal in pripravil na tek. Otroci so se po teku posladkali s palačinkami, kremnimi rezinami, jogurti in kruhki ter se kasneje udeležili še koncerta Mance Špik.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 38
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin