Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Nedelja,
11. 2. 2018,
11.30

Osveženo pred

6 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,19

2

Natisni članek

Pjongčang 2018 Meta Hrovat

Nedelja, 11. 2. 2018, 11.30

6 let, 2 meseca

Meta Hrovat

Prvakinja, ki nima glave v oblakih

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,19

2

Olimpijski nastop za 19-letno olimpijsko debitantko Meto Hrovat, ki je zadnji veleslalom svetovnega pokala pred Pjongčangom končala na tretji stopnički, ni samoumeven. Njen cilj ostaja skrivnost. Rada pa bi se naužila tudi olimpijskega vrveža.

Od našega poročevalca iz Pjongcanga | Foto:

Dobri dve leti po tem, ko je prvič nastopila v svetovnem pokalu, dobro leto po prvih točkah in dobra dva tedna po prvem skoku na oder za zmagovalke najobetavnejšo slovensko alpsko smučarko čaka še olimpijski krst. "Zelo ponosna sem na to, da sem olimpijka. To še zdaleč ni samoumevno. Imam tudi rezultatske cilje, ki pa jih z javnostjo ne bi rada delila. V prvi vrsti želim smučati tako, kot znam. Nato pa bodo prišli tudi rezultati. Ti bodo dobri, če bom dobro smučala," pred ponedeljkovim ženskim veleslalomom (ob 2.15 in 5.45 po slovenskem času), na katerem bosta visoko merili tudi Ana Drev in Tina Robnik, razmišlja Meta Hrovat.

Po 23 tekmah svetovnega pokala čaka Meto Hrovat še olimpijski krst. | Foto: Stanko Gruden, STA Po 23 tekmah svetovnega pokala čaka Meto Hrovat še olimpijski krst. Foto: Stanko Gruden, STA Na trdnih tleh

Kranjskogorska smučarka, katere kariero je pred leti zavrla poškodba, je sicer v Pjongčang pripotovala z odlično popotnico. Po tretjem mestu na veleslalomu v Lenzerheideju je namreč blestela tudi na svojem zadnjem mladinskem svetovnem prvenstvu. V Davosu je po veleslalomskem padcu postala svetovna prvakinja v slalomu, v kombinaciji pa je bila druga. Vseeno deluje zelo prizemljeno, skromno in zadržano. "Po zaslugi svojega trenerja Jureta Hafnerja ostajam na trdnih tleh. Nimam glave v oblakih. Naslov mladinske svetovne prvakinje je šele začetek začetka. Sem pa vesela, da sem nastopila na MSP. To je bil moj cilj že pred sezono. Navsezadnje je to moje tekmovanje, moja kategorija," pripoveduje Hrovatova.

Predlani je osvojila kolajno na mladinskih olimpijskih igrah. Zdaj jo na pragu dvajsetega leta čaka še članski izziv. | Foto: Sportida Predlani je osvojila kolajno na mladinskih olimpijskih igrah. Zdaj jo na pragu dvajsetega leta čaka še članski izziv. Foto: Sportida

"Ne spadam (še) med najboljše tri"

Tudi premierna uvrstitev med najboljše tri ni zamajala njene poti. "Na svoj rezultat v Lenzerheideju gledam zelo realno. V prvi vrsti si moram priznati, da sem imela veliko srečo. Sem pa znala priložnost izkoristiti. Videla sem, da se je mogoče zavihteti na stopničke. Ne domišljam pa si, da zdaj spadam med najboljše tri. V mojem smučanju so še velike rezerve," zagotavlja 19-letna Gorenjka, ki je po Mateji Svet, Katri Zajc, Nataši Bokal, Špeli Pretnar, Urški Hrovat, Mojci Suhadolc, Tini Maze in Ani Drev šele deveta slovenska smučarka z uvrstitvijo na stopničke veleslalomskih tekem svetovnega pokala. Precej krajši pa je seznam dobitnic veleslalomskih olimpijskih kolajn. Začne in konča se pri Mazejevi, ki vstopa v zadnje ure statusa aktualne prvakinje. Do prvega odličja je prišla leta 2010 v Vancouvru. Takrat je v njeni ekipi deloval tudi Jure Hafner, zdaj trener Hrovatove.

Ne spreglejte