Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Torek,
20. 2. 2018,
12.30

Osveženo pred

6 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,66

5

Natisni članek

Pjongčang 2018 Žiga Jeglič

Torek, 20. 2. 2018, 12.30

6 let, 1 mesec

IZ SLOVENSKEGA HOKEJSKEGA TABORA

Kapetan Muršak: Stojimo za Jegličem!

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,66

5

Slovenski hokejisti so se le stežka sprijaznili s porazom proti Norveški, ki je po podaljšku z rezultatom 2:1 napredovala v četrtfinale olimpijskega turnirja v Pjongčangu. Ob ocenjevanju poraza seveda ni šlo brez pogovora o izključitvi Žige Jegliča.

Od našega poročevalca iz Pjongcanga | Foto:

Slovo po štirih tekmah in z devetim mestom | Foto: Stanko Gruden, STA Slovo po štirih tekmah in z devetim mestom Foto: Stanko Gruden, STA

Ko je Alexander Bonsaksen v četrti minuti podaljška poslal plošček za hrbet vratarja Gašperja Krošlja, je Jan Urbas le nemočno obležal na ledu. Soigralci na ledeni ploskvi so padli na kolena, hokejisti na klopi so povesili glave, ob veselju Vikingov pa so utihnili tudi zvonci kurentov, ki so bili s svojim obiskom prava atrakcija tekme. Norveška je napredovala v četrtfinale, Slovenija pa se po zmagah nad ZDA in Slovaško ter dveh porazih (še pred tem Rusija) od drugega zaporednega olimpijskega turnirja poslavlja brez četrtfinala.


Preberite še:

Žiga Jeglič drugi slovenski hokejist, pozitiven na dopingu
Šok iz Pjongčanga: Jeglič pozitiven na testu dopinga
Komu so lovci na doping že stopili na prste?

Prvi mož SLOADO kritičen do Jegliča: To je višek malomarnosti


Norveška po zaostanku 0:1 do zmage. | Foto: Stanko Gruden, STA Norveška po zaostanku 0:1 do zmage. Foto: Stanko Gruden, STA Savolainen ponosen na ekipo

"Vedno je težko izgubiti. Izgubiti po podaljšku je še težje. Najtežje pa je dobro igrati in izgubiti. Vseeno sem ponosen na to ekipo, na te igralce in na njihove dosežke na teh olimpijskih igrah. Bili smo blizu, zato sem lahko srečen trener," je slovensko sedmo silo nagovoril selektor izbrane vrste Kari Savolainen, kapetan Jan Muršak pa ga je dopolnil: "Seveda je boleče. Igrali smo bolje kot Norvežani, zadeli dve prečki … A včasih takšno tekmo zmagaš, drugič ne. Vseeno menim, da si nimamo česa očitati. Vse smo pustili na ledu. Pjongčang lahko zapuščamo z dvignjenimi glavami, to energijo pa moramo obdržati še naprej."

Podpora Jegliču

Pogovor z igralci je seveda takoj nanesel tudi na to, da v ekipi ni bilo Žige Jegliča. Ta je bil zaradi pozitivnega testa dopinga (fenoterol) izključen z olimpijskih iger in pozvan, naj zapusti olimpijsko vas. Skorajšnji 30-letnik se je v izjavi za javnost že posul s pepelom in zatrdil, da je zgolj pozabil prijaviti zdravilo berudual, ki ga uživa zaradi astme. Soigralci pa … "Tik pred tekmo smo izvedeli, da ne bo igral. Šele zdaj so nam tudi pojasnili, kaj je razlog. Žiga je super fant. Je velik del naše ekipe. Z vsemi se dobro razume. Škoda, da na tako pomembni tekmi ni igral. Verjamem pa, da se bo vse razčistilo. Vsi igralci stojimo za njim," je v imenu ekipe zatrdil kapetan Muršak.

Slovenija Norveška OI Pjongčang | Foto: Stanko Gruden, STA Foto: Stanko Gruden, STA

"Osredotočeni na tekmo"

Tudi ob pogovoru s preostalimi risi ni bilo mogoče naleteti na koga, ki bi se jasno in glasno opredelil do dogodka, pri čemer ni skrivnost, da je z Olimpijskega komiteja Slovenije prišel nasvet, da komentiranje teme ni zaželeno. "Igralci niti nismo vedeli, kaj se dogaja. Osredotočali smo se na tekmo," je tako še pred odhodom v slačilnico daljše pogovore o vroči temi zavračal izkušeni David Rodman. Podoben odziv smo dobili tudi ob pogovoru z vratarjem Gašperjem Krošljem. "Menim, da se v igri Jegličeva odsotnost ni usodno poznala. Anže Kuralt je dobro zapolnil vrzel. Dobro smo se borili, da se nam Jegličeva odsotnost ne bi poznala."

OKS in HZS brez komentarja

O "aferi Jeglič" smo komentar poskušali pridobiti tudi pri Olimpijskem komiteju Slovenije, kjer pa so nam pojasnili, da "do končanja postopka vodstvo olimpijske reprezentance ne sme in ne daje nobenih izjav". Kratek je bil tudi generalni sekretar Hokejske zveze Slovenije Dejan Kontrec: "Brez komentarja. Obrnite se na OKS."
Ne spreglejte