Američanka pri 17 letih postala olimpijska prvakinja

Sedemnajstletna ameriška deskarka Chloe Kim je na olimpijskih igrah v Pyeongchangu osvojila zlato kolajno v snežnem žlebu. Srebra se je veselila Kitajka Jiayu Liu, brona pa Američanka Arielle Gold. Slovenska deskarka Kaja Verdnik je svoje prve olimpijske igre pričakovano končala v ponedeljkovih kvalifikacijah snežnega žleba. Zasedla je 21. mesto.

Chloe Kim se veseli zlate olimpijske medalje.

Chloe Kim se veseli zlate olimpijske medalje. Foto: Reuters

Kimova je za svojo najboljšo finalno vožnjo osvojila skorajda popoln izkupiček. Slavila je z dosežkom 98,25 točke, izkupičkom, ki ga je prejela v zadnji, tretji vožnji, ko je že vedela, da jih nihče več ne more vzeti zlate medalje. Liujeva je bila druga z 89,75, Goldova pa tretja s 85,75 točke.

Na četrtem mestu je končala še ena Američanka Kelly Clark, ki je brez odličja ostala v tretji vožnji, ko je je z odra za zmagovalke potisnila rojakinja Goldova.

Štiriintridesetletna Clarkova je sicer na zimskih olimpijskih igrah osvojila tri medalje v snežnem žlebu. Zlata je bila leta 2002 v Salt Lake Cityju, leta 2010 v Vancouvru in leta 2014 v Sočiju je bila bronasta.

 

Sorodne vsebine

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Popularno

Vroči članki

Najbolj brano