Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
11. 2. 2009,
13.18

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Natisni članek

Sreda, 11. 2. 2009, 13.18

8 let, 5 mesecev

Vonnova bo izpustila veleslalom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Svetovna prvakinja v obeh hitrih disciplinah, Američanka Lindsey Vonn, bo zanesljivo izpustila četrtkov veleslalom. Vprašljiv tudi slalomski nastop.

Prva dama svetovnega pokala in prvenstva v Val d'Iseru je v pogovoru za avstrijski radio Ö3 namignila, da bi jo lahko na smučeh znova videli šele v svetovnem pokalu. Američanka bo zanesljivo izpustila veleslalomsko preizkušnjo, kot razlog pa je navedla bolečine v prstu po nezgodi ob odpiranju penine. Tedaj se je pošalila, da je očitno bolj zanesljiva na smučeh kot v dolini. Če je odločitev o četrtkovem počitku še delno pričakovana, saj je veleslalom najslabša disciplina Vonnove, pa preseneča njen vprašaj ob slalomskem nastopu. "Bom videla, kakšno bo stanje. Vendarle imam v mislih tudi svetovni pokal, saj se borim za skupno zmago," je dejala Vonnova.

Zato pa je že dokončno jasno, da se je svetovno prvenstvo končalo za domačinko Ingrid Jacquemod. Francozinja, ki v tej sezoni nikakor ne ujame prave forme, je ocenila, da nima dovolj moči za veleslalom, tako da bo misli raje namenila pripravam na nadaljevanje svetovnega pokala.

Ne spreglejte