Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
22. 6. 2011,
20.03

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Primož Ulaga Ljubo Jasnič

Sreda, 22. 6. 2011, 20.03

8 let

Ulaga odstopil pred skupščino SZS

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Nekdanji skakalni zvezdnik Primož Ulaga je pred skupščino Smučarske zveze Slovenije (SZS), ki poteka v Ljubljani, odstopil z mesta direktorja marketinga.

Ljubo Jasnič, vodja nordijskih disciplin SZS, je potrdil, da je Ulaga odstopil. Ulaga je Jasniču obenem v kratkem sporočilu zapisal, da je še naprej pripravljen pomagati pri delu zveze, vendar pod drugačnimi pogoji kot doslej. Predsednik SZS Tomaž Lovše je že dan pred skupščino izrekel nekaj kritičnih pripomb o delu Ulage in tudi na skupščini potrdil, da se ni strinjal z njegovim načinom dela. Pri tem je javno izpostavil nekaj spornih provizij pri sklepanju pogodb, v preteklosti tudi s podjetjem, katere lastnik je Lovše. "Tako Matija Vojsk, direktor SZS, kot Primož Ulaga, sta od mene dobila 'rumena kartona'. Vojsk zaradi slabega komuniciranja z zbori in odbori zveze. Nikakor pa mu ne morem očitati nedelavnosti. Ulaga ima dobro marketinško znanje in je imel dobre rezultate v nordijskih disciplinah... Sodim pa, da je premalo časa na zvezi in se je premalo posvetil opremljevalcem.... Ulaga se ne vidi več na mestu direktorja marketinga. O tem se bom z njim pogovoril v petek. Spoštujem vse, kar je za smučanje dobrega napravil. Pričakujem pa, da se delavne naloge, ki jih naročim, tudi naredijo. Sam ima drugačne poglede in se očitno ne želi pretirano ukvarjati z modeli, kako denimo urediti reklamiranje na čeladah. Očitno se je odločil drugače, ni pa to nobena katastrofa," je pojasnil Lovše.

Na skupščini Smučarske zveze Slovenije (SZS) so med drugim potrdili tudi proračun za sezono 2011/12, ko načrtujejo 9.549.000 evrov prihodkov, od tega 65 odstotkov sponzorskih. Lovše je uvodoma izpostavil nekaj največjih uspehov v minuli zimi, ko so smučarji osvojili šest kolajn na svetovnih prvenstvih: "Tina Maze je po 22 letih osvojila prvi naslov svetovne prvakinje za Slovenijo. Petra Majdič se je v velikem slogu z zmago poslovila od svetovnega pokala in tekmovalne kariere. Rok Marguč je s svojimi rezultati v deskanju dokazal, da SZS ne sloni le na alpskem smučanju, skokih in tekih. Skakalci pa so v Oslu po neprepričljivi sezoni dokazali svoje veliko srce in osvojili kolajno na SP."

"Imeli smo 10,3 milijona evrov prihodkov ter prvič presegli mejo desetih milijonov. Če bomo še naprej tako poslovali kot v minulem obdobju, potem lahko tudi v celoti poslujemo pozitivno. Želimo si, da bi se Planica že v sezoni 2013/14 financirala v okviru Zavoda Planica in ne bi več obremenjevala proračuna zveze ter bi s tem zaokrožila biatlonski center na Pokljuki ter nordijskega v Kranju," je pojasnil Lovše.

Direktor SZS Matija Vojsk, ki kljub nekaterim kritikam še naprej uživa podporo Lovšeta, je kot najpomembnejše dejavnosti v naslednjem obdobju med drugim navedel nadaljnje izboljševanje finančnega stanja, racionalizacijo službe zveze in večjo komunikacijo znotraj SZS, pa tudi zagotavljanje financiranja tekmovalcev na temelju doseženih rezultatov, obenem pa tudi vlaganje v prihodnje rodove.

Seznanili so se z ustanovitvijo fundacije Podarim dobim, s pomočjo katere bodo denarno s štipendijami podprli okrog 100 mladih športnikov po klubih, kipce Bloškega smučarja, najvišjega priznanja SZS, pa so dobili alpska smučarka Mazejeva, smučarska tekačica Majdičeva, reprezentanca v smučarskih skokih ter deskar Marguč. Zvonimir Borštnar, Stane Valant in Jaro Kalan so kipce prejeli za življenjsko delo v smučanju.

Na skupščini je bilo prisotnih le 35 od 140 članov SZS, ki so imeli 167 od 369 možnih glasov.

Ne spreglejte