Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Ponedeljek,
10. 3. 2014,
22.08

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Tone Vogrinec

Ponedeljek, 10. 3. 2014, 22.08

7 let, 12 mesecev

Tone Vogrinec v vlogi gasilca

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Nekdanji prvi mož slovenskega smučanja Tone Vogrinec se bo vsaj začasno znova vključil v reševanje krize alpskega smučanja.

Panoga za alpsko smučanje bo, kot vse kaže, vendarle še nekaj časa delovala brez vodje, torej brez predsednika zbora in odbora. Po razveljavljenih volitvah na januarski skupščini Smučarske zveze Slovenije in spodletelem februarskem poskusu popravnega izpita je vajeti v svoje roke prevzel izvršilni odbor zveze. Zadnji je na svoji seji odločil, da morajo morebitne kandidate vnovič pozvati h kandidaturi, za zdaj pa še ni jasno, kdaj bo zbor volil novega predsednika.

Ker so se nenadejane težave pojavile v najbolj občutljivem obdobju, v katerim bi moralo vodstvo postaviti smernice za novo sezono ali kar ves olimpijski cikel, na kar naj bi vodilne može zveze opozorili tudi nezadovoljni predstavniki pokroviteljev, je IO SZS pozval tudi k oblikovanju posebne delovne skupine, ki bo v vmesnem obdobju smučarski voz poskušal postaviti na prave tirnice. Svojevrstnemu kriznemu štabu bo poveljeval Tone Vogrinec, dolgoletni prvi mož slovenskega in še pred tem jugoslovanskega alpskega smučanja.

"Prerekanja v nepravem trenutku!"

Danes 72-letni Vogrinec, sicer nekdanji tekmovalec, trener in direktor, poudarja, da ne namerava sesti na stol predsednika zbora panoge za alpsko smučanje, za katerega se v zadnjem obdobju potegujeta Bojan Špik in Dušan Gorišek. "Težko je gledati stanje, v katerem se je znašlo naše smučanje. Namesto da bi se lotili vseh težav in se posvetili vprašanju, kako se izkopati iz rezultatske krize, se v povsem nepravem trenutku prerekajo zaradi manj pomembnih stvari," pravi vselej zgovorni Mariborčan, ki je v zadnjih letih večkrat dejal, da ga nove vodstvene ekipe kot po pravilu ne prosijo za nasvete. Zdaj so ga, zato se bo, kot vse kaže, skupaj s predsednikom zveze Enzom Smrekarjem postavil v vlogo gasilca.

Naj se agonija konča

Kot svojevrstno ogrevanje ozračja pred sejo IO SZS pa je več smučarskih klubov, ki so se očitno v tekmi za predsednika alpskega zbora in odbora navdušili nad Dušanom Goriškom, na naslov vodilnih mož zveze naslovili odprto pismo, v katerem so se obregnili ob dogodke v zadnjem mesecu in pol. Ostro so obsodili brezvladje, ki vodi v blokado alpskih aktivnosti, ter drugemu polu očitali iskanje lastnih interesov pred športnimi dosežki. "V dobro smučarije vas prosimo, da se agonija konča, kjer se je začela, torej pri vas. Prevzemite odgovornost, ki jo imate, in na naslednjem izvršnem odboru sprejmite prave odločitve, da se ta agonija konča. Mi zavoljo vaših napak ne bomo več izgubljali časa za poti v Ljubljano in sedenje med štirimi stenami, predvsem pa ne časa, ki ga trenutno izgublja še vedno slovenski nacionalni šport – alpsko smučanje," so med drugim zapisali predstavniki klubov, med njimi tudi ASK Triglav, SK Črna, ASK Fužinar in SK Radovljica.

Ne spreglejte