SiolNET. Sportal Zimski športi
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Tina stavi na sproščenost

3

termometer

 | Foto:
Najboljše smučarke že odštevajo zadnje dneve do začetka nove sezone. Tudi Tina Maze se znova veseli söldenske preizkušnje.

"Sölden mi je bil vselej všeč. Upam in verjamem, da bom lahko to dejala tudi po letošnji tekmi," pred prvo preizkušnjo v novi sezoni pravi najboljša slovenska alpska smučarka zadnjih let. Motiv in želja po dokazovanju sta letos morda še nekoliko bolj izrazita, saj je v minuli sezoni v veliki meri izgubila stik s svetovno veleslalomsko elito. "O minuli sezoni ne gre izgubljati besed. Priznam, da ni bila prav dobra. A vselej je lažje napredovati in odpravljati napake kot pa ohranjati vodilni položaj," odgovarja 24-letna Korošica, ki ima v mladi ekipi status najstarejše in tudi najbolj izkušene.

Čeprav je v pripravljalnem obdobju skušala misli namenjati prav vrnitvi na stara pota, pa še zdaleč ni šlo brez težav. Bolečine v hrbtu so ji povzročale kopico težav, trpel pa je predvsem zadnji del priprav. "Bolečine sem čutila že kar nekaj časa. A ob smučanju na trdi ledeniški podlagi so bile še toliko bolj izrazite. Pomembno pa je, da ne gre za kakšno hujšo poškodbo. Jasno, potrebovala bi nekaj časa za rehabilitacijo. A tik pred začetkom sezone to ne gre. Za prvo tekmo bom vsekakor nared, nato pa se bo našel tudi čas za dokončno odpravo težav in povsem normalno nadaljevanje sezone, od katere tudi veliko pričakujem," razlaga Mazejeva, ki je poleti največ časa posvetila kondicijskim pripravam, na snegu pa veleslalomu in superveleslalomu. "Priprave so bile uspešne. Predvsem trening na južni polobli je odlično uspel. Bila sem zelo sproščena. Upam, da bo tako tudi med sezono," pravi Tina, ki bo sklepni del priprav na ledeniško premiero opravila kar v Söldnu.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin