Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
4. 12. 2011,
9.18

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Katja Višnar Vesna Fabjan

Nedelja, 4. 12. 2011, 9.18

8 let

Tekaški dvojici brez finala

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Slovenski dvojici Vesna Fabjan - Katja Višnar in Alenka Čebašek - Barbara Jezeršek sta na ekipnem šprintu ostali brez finala.

Slovenske smučarske tekačice so danes v Düsseldorfu ostale brez nastopa v finalu najboljših desetih dvojic. V prvem polfinalu sta Vesna Fabjan in Katja Višnar dolgo vodili, v zadnjem delu šestega odseka pa so Višnarjevi povsem pošle moči in je s časom 10:12,2 v cilj pritekla kot sedma, v finale pa je napredovala najboljša peterica. V drugem polfinalu sta nastopili Barbara Jezeršek in Alenka Čebašek in za desetinko slabšim rezultatom kot reprezentančni kolegici prav tako osvojili sedmo mesto.

Zmagala je prva norveška postava v sestavi Mari Eide in Maiken Caspersen Falla, pri moških pa sta bila najuspešnejša Šveda Jesper Modin in Teodor Peterson. Drugo mesto pri ženskah je pripadlo Američankama Sadie Boernsen in Kikkan Randall, tretji pa sta bili Rusinji Natalija Korosteleva in Natalija Matvejeva. Pri moških sta bila druga Rusa Nikita Krijukov in Aleksej Petuhov, tretja pa Norvežana Paal Golberg in Ola Vigen Hattestad.

"Želele smo si nastopiti v finalu, tako da s tem rezultatom ne moremo biti zadovoljne. Počutila sem se dobro. Bilo je ravno obratno kot včeraj. Danes se Katja ni počutila najbolje. Toda to so dvojice, v katerih je težko predvideti, kaj se bo zgodilo. Danes se nam ni izšlo," je po tekmi dejala Vesna Fabjan.

"Nismo zadovoljni z nastopom celotne ekipe, predvsem s postavo Vesna-Katja ne. Danes je bilo ravno obratno kot včeraj. Katjo smo dali na zadnjo predajo, ker smo vedeli, da je formi. Imela je slab dan. Vesna je danes odtekla svoj tek kot ponavadi. Mislim, da je bila to zanjo dobra tekma tudi zaradi samozaupanja. Katji je v zadnji predaji dobesedno zmanjkalo moči, izgubila je stik z vodilnimi in zaostala za približno pet sekund. Računali smo, da bomo imeli v najslabšem primeru vsaj eno ekipo v finalu. Katja še sama ne more razložiti, kaj je bilo. Enostavno se je počutila slabo. Za drugo ekipo bi lahko povedal, da je Barbara odtekla svoj tek. Zelo dobro je tekla Čebaškova, bila je med najhitrejšimi tekmovalkami in je vedno potegnila naprej, v bistvu je pridobivala mesto ali dve. Če bi vedeli prej, bi verjetno sestavili najboljšo ekipo in bi dali skupaj Čebaškovo in Vesno, ki bi bili v finalu," je povedal glavni trener Vladimir Korolkevič, ki bo tekačice zdaj odpeljal na trening v Planico, kjer bodo odpraviti pomanjkljivosti in se pomeniti o morebitnih težavah.

Naslednja tekma svetovnega pokala bo na sporedu prihodnji konec tedna v Davosu, nato pa bodo še teden dni kasneje najboljši tekači in tekačice tekmovali na svetovnem pokalu na Rogli.

Ne spreglejte