Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sreda,
11. 3. 2015,
8.06

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Stefan Kraft Peter Prevc Peter Prevc Severin Freund rumena majica

Sreda, 11. 3. 2015, 8.06

8 let

Stefan Kraft ni prečrtal Petra Prevca

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Druga tekma na skandinavski turneji se je razpletla po nemško-avstrijskih notah, črn dan pa je v Kuopiu doživel naš skakalec Peter Prevc.

Veter se je odločil, da se vključi v boj za veliki kristalni globus in ponagaja našemu skakalcu Petru Prevcu. Najprej je prestavil tekmo z večje na manjšo napravo, kar ni šlo na roko skakalcu iz Dolenje vasi, saj je imel na večji dobre občutke, potem ko je bil na treningu drugi.

V napačno smer pa mu je zapihal tudi na tekmi. Dobil je sunek v hrbet in za vetrno izravnavo prejel celo pribitek 1,1 točke. Že po odskoku z mize se je videlo, da ga ne bo poneslo daleč, pristal pa je pri 91 metrih.

Zato pa sta imela dobre pogoje njegova konkurenta za veliki kristalni globus Severin Freund in Stefan Kraft. Prvi je imel zaradi vzgonskega vetra odbitek 8,3, Kraft pa 4,6 točke. Ob odličnih skokih sta se na koncu veselila prvega in tretjega mesta, v skupnem seštevku pa oba prehitela našega skakalca.

V rumeno majico se je drugič v sezoni oblekel junak novoletne turneje Kraft, ki je bil izjemno vesel uvrstitve na stopničke, kjer mu je na tretjem mestu družbo delal legendarni Švicar Simon Ammann, ki je s 106 metri postavil rekord skakalnice. "Vedeli smo, da bo na dan tekme pihal veter in bodo razmere težke. Žirija se je pravilno odločila, da nas je preselila na manjšo skakalnico. Vesel, da sem skočil na oder za zmagovalce. Dobro se počutim na njem," se je smejalo Kraftu.

Skakalci se bodo že v četrtek potegovali za nove točke, saj bo tekma v Trondheimu, za konec skandinavske turneje pa jih čakata še preizkušnji v Oslu, preden se vsa pozornost nameni Planici. "Norveški skakalnici sta mi všeč, zato se veselim naslednjih tekem. Severin je neverjetno močan, tudi Peter Prevc je zelo blizu. Boj bo potekal vse do konca," je dejal Kraft, ki ima zdaj pred drugim Freundom 25, pred Prevcem pa 59 točk prednosti.

Ne spreglejte