Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Četrtek,
14. 5. 2015,
11.10

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

SZS Klemen Bergant Andrea Massi

Četrtek, 14. 5. 2015, 11.10

8 let

Spremembe da, revolucija ne

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Ko bo čez dva tedna izgubil priponko vršilec dolžnosti in postal polnokrvni vodja alpskih disciplin, Pavli Čebulj upa, da bo predstavil tudi ekipo trenerjev in tekmovalcev.

Čas ni njegov zaveznik. Pavli Čebulj, nekdanji trener v slovenski, švedski, norveški in islandski reprezentanci, ki je v zadnjem letu vodil svoje podjetje in se ukvarjal predvsem s sodobno gradnjo in strojnimi inštalacijami, je na ponedeljkovi seji alpskega odbora resda postal "le" vršilec dolžnosti vodje panoge za alpsko smučanje pod okriljem Smučarske zveze Slovenije. A ko bo čez slaba dva tedna (seja sicer uradno še ni sklicana) stopil pred alpski zbor, bo že moral predstaviti prve rezultate svojega dela.

Poleg spoznavanja delovnega okolja je njegova prioriteta strukturiranje ekip in gradnja trenerske piramide. Delo mu nekoliko otežuje dejstvo, da še nima povsem jasne finančne slike oziroma proračunskih okvirov. Vseeno se praktično vse od ponedeljkove zelene luči na alpskega odboru seli s sestanka na sestanek ter opravlja pogovore. Tudi s tekmovalci in trenerji, pri čemer pa v tem trenutku o imenih ne želi govoriti. Ne o morebitnih trenerskih okrepitvah ne o strokovnjakih z veljavnimi pogodbami, kakršna sta recimo glavna trenerja moške in ženske ekipe Klemen Bergant in Rasto Ažnoh.

"Ustvariti bo treba ekipe, ki bodo kompatibilne in sposobne medsebojnega sodelovanja, predvsem pa bodo omogočale vzpostavitev ekipne energije. Na tej ravni vidim velikanski potencial, ki ga je treba izkoristiti," pravi 47-letni novopečeni vodja alpskih smučarjev iz Kotelj na Koroškem in dodaja: "Čeprav o imenih do dokončnih dogovorov ne bom govoril, pa določene spremembe lahko pričakujete. Revolucija? Ne, zanesljivo ne. Tudi če bi želel, revolucije ne bi mogel delati. Predvsem pa nisem zagovornik rigoroznih ukrepov. Zavzemam se za dobro strukturiranje in opredelitev delovnih nalog. Že če bo vsak prevzemal odgovornost za dela in naloge, ki jih opravlja, bomo storili velik korak naprej."

V kolikšni meri pa s Čebuljem pri postavljanju piramide sodeluje svetovalec Andrea Massi? "Sodelujeva in se pogovarjava. Več ljudi več ve," odgovarja povratnik v slovensko alpsko smučanje, ki se je pretekli mesec sam prijavil na neformalni razpis oziroma poziv k evidentiranju kandidatov za vodjo panoge. Po mnenju predsednika alpskega zbora Iztoka Klančnika, prvega moža strokovnega sveta Gregorja Benedika in sodelavcev je bil najprimernejši kandidat.

Ne spreglejte